Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstanbul'un A+ Semtleri Beşiktaş, Adalar ve Kadıköy

REIDIN, Türkiye Sosyo-Ekonomik Derecelendirme (SED) Çalışmaları 2014 birinci yarıyıl ilçe ve mahalle değerlendirme sonuçlarını açıkladı. Değerlendirmede Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli illerine ait 71 ilçe ve bunlara bağlı 481 mahalle derecelendirildi.

yapi.com.tr
İstanbul'un A+ Semtleri Beşiktaş, Adalar ve Kadıköy

Değerlendirmede Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli illerine ait 71 ilçe ve bunlara bağlı 481 mahalle gayrimenkul fiyatları, nüfus yoğunluğu ve nüfusun genel eğitim düzeyi gibi kriterler kullanılarak refah, yaşanabilirlik ve kültürel düzey açısından derecelendirildi.

İlçe ve mahalle düzeyindeki bölgelerin göreceli sosyo-ekonomik derecelerinin ve kendi içlerinde sıralamalarının belirlenmesinin amaçlandığı kapsamlı çalışmada, 2014 yılının ilk 6 ayında Türkiye'nin refah, yaşanabilirlik ve kültürel düzey bakımından en yüksek dereceye (A+) sahip ilçeleri Ankara, İstanbul ve İzmir şehirlerinde yer aldı. 2014 birinci yarıyıl verilerine göre ilk üçe girerek A+ seviyede olan ilçeler 2013 yılsonu sıralamasına göre yerini koruyarak İstanbul'da Beşiktaş, Adalar ve Kadıköy olarak gerçekleşti. Aynı değerlendirmenin gelişim yaşanan ilçeleri olarak öne çıkan yerleri ise İstanbul Büyükçekmece, Bayrampaşa, Güngören, Kâğıthane, Gaziosmanpaşa olurken, İzmir'de Konak, Ankara'da ise Etimesgut olarak gerçekleşti.

Mahalle bazında da birincilik Beşiktaş'ın oldu

Değerlendirmede ele alınan mahalleler arasında ise A+ olarak derecelendirilen mahalleler yine Beşiktaş ilçesinde yer aldı. 2014 birinci yarıyılında ilk 3'te yer alan A+ mahalleler sırasıyla Bebek, Etiler ve Arnavutköy olarak sıralandı. Derecelendirmede; Levazım, Balmumcu ve Caddebostan birer puan, Cihangir ise 2 puan artış kaydederek, A+ seviyelerini devam ettirdi.

Bunun yanında 2013 yılsonu değerlerine göre az da olsa puan kaybeden mahallelerden Maslak ve Levent'in dereceleri yine A+ olarak ölçümlendi.  Gelişim göstererek bir üst dereceye tırmanan ve dönemsel olarak tutarlı şekilde değer kazanan bölgelerden Kağıthane-Seyrantepe C+'dan B-'ye, Gaziosmanpaşa-Sarıgöl C'den C+'ya, Bağcılar-Güneşli ise C-'den C'ye yükseldi.

REIDIN-SED değerleri, önceden belirlenen dokuz farklı sınıfa göre birbirlerine benzerlik bakımından kümelenerek oluşturuluyor. Belirlenen dokuz sınıf, A+ ve C- şeklinde derecelendiriliyor. İlçe ve mahallelerin sosyo-ekonomik açıdan birbirlerine göre üstünlüklerini gösteren bu çalışma sırasında ilçe ve mahalle düzeyindeki konutların ilgili dönemdeki ortalama metrekare satış fiyatları ile kira değerleri refah düzeyinin ölçümlenmesinde kullanılırken; yaşanabilirlik ve kültürel düzey ise TÜİK Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verileri kullanılarak, ilçe ve mahalle düzeyindeki nüfus ve konut yoğunluğu ile eğitim düzeyi ve süresi analiz edilerek ortaya çıkarılıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulun-a-semtleri-besiktas-adalar-ve-kadikoy_123269.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!