Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İzmir’in Antik Kenti Para Bastı!

İzmir turizmindeki durgunluk, müze ziyaretçilerine de yansıdı. Yılın ilk 8 ayında ildeki müze ve ören yerlerini gezen ziyaretçi sayısı sadece yüzde 0.23 arttı. 1 milyon 945 bin ziyaretçinin yüzde 63'ü Efes Antik Kenti'ni ziyaret ederken, 11 milyona ulaşan müze gelirlerinin yaklaşık 8 milyonu Efes'ten geldi.

yapi.com.tr
1 İzmir’in Antik Kenti Para Bastı!

İzmir'de bu yıl turizmde yaşanan gerilemeye bağlı olarak müze ve ören yerleri ziyaretçilerinde de durgunluk yaşanıyor. İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün açıkladığı verilere göre geçtiğimiz ay İzmir'deki müzeleri 360 bin ziyaretçi gezdi. Geçen yılın ağustos ayına göre ziyaretçi sayısı yüzde 3.66 arttı. Ancak ocak-ağustos dönemindeki ziyaretçi sayısındaki artış sadece yüzde 0.23 oldu.

Ege'de Son Söz'ün haberine göre, geçen yılın ilk 8 ayında 1 milyon 941 bin ziyaretçinin gezdiği İzmir ilindeki müzeleri, bu yılın aynı döneminde 1 milyon 945 bin kişi ziyaret etti. En çok ziyaretçi çeken ve para kazandıran müze ise Efes Antik Kenti oldu. Ocak-ağustosta Efes'i gezen 1 milyon 230 bin ziyaretçi, 8 milyona yakın para bıraktı.

İzmir'deki müze ve ören yerlerinden ağustos ayında 2 milyon 918 bin lira gelir elde edildi. İlk 8 aylık gelir ise 10 milyon 954 bin liraya ulaştı. Geçen yıl bu rakam 9 miyon 162 bin liraydı. Müze ziyaretçi sayısındaki düşük artışa rağmen, müze gelirleri ağustos ayında yüzde 27, ilk 8 ayda ise yüzde 20 civarında artış gösterdi.

Arkeoloji müzesi patlama yaptı!

Müzelerde en çok ziyaretçiyi yine Efes Antik Kenti çekti. Efes'e ocak ağustos döneminde gelen turist sayısı 1 milyon 230 bin oldu. Her 100 müze ziyaretçisinden 63'ü Efes'i gezdi. Müzelerden elde edilen gelirin yüzde 71'i yine Efes'ten geldi. Efes'i gezenler 8 ayda 7 milyon 778 bin lira para bıraktı.  Selçuk'taki St. Jean 214 bin, Bergama'daki Akropol 148 bin, Efes Yamaç Evleri 109 bin, Asklepieion 83 bin turist çekti. Çeşme Müzesi'ni 26 bin, Bergama Müzesi'ni 16 bin turist gezerken, İzmir merkezdeki Agora'yı gezen turist sayısı ise geçen yıla göre yüzde 22 artışla 49 bine ulaştı. Müzeler arasındaki en büyük artış Arkeoloji Müzesi'nnde yaşandı. Müzeyi geçen yıl 6 bine yakın turist gezerken, bu yıl ziyaretçi sayısı yüzde 263 artarak 21 bini geçti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmirin-antik-kenti-para-basti_124901.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • bu siteyi beyendim ödevimde biraz yardımcı oldu tşk etmicm çünkü ... çünküsü yok :D YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!