Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kaçak HES’in Onay Başvurusu Reddedildi

Tunceli Pülümür’de, Fırat Karasu üzerinde yapımı planlanan Armağan HES projesinin imar planı onayı başvurusu İl Genel Meclisi tarafından reddedildi.

yapi.com.tr
Kaçak HES’in Onay Başvurusu Reddedildi

Evrensel'in haberine göre, Tunceli’deki Mercan HES, Uzunçayır Barajı ve HES, Seyrantepe Barajı ve HES, Tatar Barajı ve HES ile halihazırda inşa edilmekte olan Pembelik Barajı ve HES projeleri onaylı imar planları olmamasına rağmen mühürlenmiyordu. Konuyla ilgili Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma Girişimi’nin başvurularının ardından Tunceli İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından görüş istedi. Bakanlık da üretim, enerji ve ulaşım gibi hizmetlere yönelik yapıların yapılabilmesi için öncelikle imar planlarının yapılması ve onaylanması gerektiğini ifade etmiş, ayrıca Tatar Barajı ve tesislerinin inşa edildiği alana ilişkin imar planı bulunmuyorsa, mühürlenmesi gerektiğini söylemişti.

Tunceli İl Özel İdaresi de bu doğrultuda, Armağan HES projesinin imar planı onayı başvurusunu çevresel gerekçelerle, oy birliğiyle reddetti. Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma Girişimi, yaptığı açıklamada, Tunceli’deki projelerin her aşamasını takip ettiklerini söyleyerek, kaçak diğer Baraj ve HES’ler için de aynı işlemin yapılmasını talep etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kacak-hesin-onay-basvurusu-reddedildi_123318.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!