Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Karaköy’deki Yıkım BELTUR’a mı Çıkıyor?

Karaköy Perşembe Pazarı sahilindeki restoran ve çay bahçeleri, dün sabah saatlerinde ruhsatsız oldukları gerekçesiyle yıkıldı. Alanın İBB’ye bağlı BELTUR’a tahsis edileceği iddia ediliyor.

yapi.com.tr
Karaköy’deki Yıkım BELTUR’a mı Çıkıyor?

Beyoğlu Perşembe Pazarı’nın Sahil Kesimi’nde yer alan çay bahçeleri ve restoranlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Ekipleri tarafından yıkıldı. Zabıta ekiplerine TOMA ve çok sayıda Çevik Kuvvet polisinin de eşlik ettiği yıkım konusunda esnaflar, bir rant arayışı olduğunu düşünüyor. Birgün Gazetesi'nden Uğur Şahin'in haberine göre, yıkım yapılan alanın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BELTUR’a tahsis edileceği iddia ediliyor.

‘Belediye biliyordu'

Pazar esnafı Davut Altıntaş, 8 yıldır bölgede işletmecilik yaptığını ve yıkımı gerçekleştirilen yerlerin ruhsatsız olduğunun belediye tarafından uzun süredir bilindiğini belirtti. Bölgedeki asıl sıkıntısının zabıtanın denetimsizliği olduğunu söyleyen Altıntaş, “Bu alan çay bahçesiydi. Sorgusuz sualsiz masalarımızı, kaldırımları ve ağaçları yıktılar. Burası için mücadele vermek istiyoruz. Burası, gariban insan yeriydi. Zengin insan yeri değildi. Şimdide bu hale getirdiler burayı” diye konuştu.

Ağaçlar neden söküldü?

Bölge esnafından Emrullah Albayrak da birçok esnaf gibi yıkım esnasında yıkılan ve zarar gören ağaçlar konusunda tepkili. Onlarca ağacın neden kökünden söküldüğünü anlayamadıklarını belirten Albayrak, esnaflara tebliğ yapıldığını, herhangi bir direniş olmamasına rağmen yıkımın apar topar gerçekleştiğini söyledi. Albayrak, İstanbul Büyükşehir Belediye’sine bağlı BELTUR’un yıkımın yapıldığı yere işletmeler açacağı iddiası hakkında da konuştu. Albayrak, “Gerekli tebliğler yapıldı ve bir kısım esnaf burayı boşalttı. Burada karşı bir duruş yoktu. Buradaki eksiklik genel olarak zabıtadır. Apar topar girip hem yıkım yaptılar, hem de ağaçları söktüler. Kim bilir burayı kime verecekler. BELTUR söylentilerinin doğru olabileceğini düşünüyorum” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/karakoydeki-yikim-beltura-mi-cikiyor_132128.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!