Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kaz Dağları Nöbetine Destek Vermek de Suç Oldu

Çanakkale Kirazlı’da maden arama faaliyetleri kapsamında binlerce ağaç kesmesinin ardından bölgeye ayak basanlara bile koronavirüs gerekçe gösterilerek ceza kesildiği ortaya çıktı.

yapi.com.tr
Kaz Dağları Nöbetine Destek Vermek de Suç Oldu

Çanakkale Valiliği, bir yılı aşkın süredir doğa harikası Kaz Dağları’nı korumak için nöbet tutan çevrecilere yolladığı tebligatta, koronavirüs tedbirleri kapsamında ormanlara girişin yasaklandığını belirterek geçen nisan ayında alanı terk etmelerini istemişti. Nöbet tutan çevreciler de şirketin ruhsat süresinin 2019 yılında dolduğunu ve ruhsatın yenilenmediğini anımsatarak ilk önce şirket çalışanlarının alanı terk etmesi gerektiğini belirtmişti.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre; daha sonra pandemi gerekçesiyle çevrecilere binlerce lira ceza kesilmişti. Avukat Burcu Özaydın Kahveci, 14 Haziran’da Bayramiç’ten bir grupla nöbet tutan çevrecilere cezalar kesilmesi ve ormana giriş çıkışın engellenmesine karşı destek olmak için yola çıktıklarını belirterek, “O gün Çanakkale Çan yolunda çok geniş bir alanda yol çalışması kararı alınmış. Kirazlı Balaban’a yaklaşık 4.5 km kilometre uzaklıkta araçlarımız durduruldu. Otoyolun kapalı olduğu söylendi. Kimliklerimiz alındı. GBT yapıldı. Biz de araçlarımızı orada bıraktık ve patikalardan 4.5 km boyunca Kirazlı Balaban piknik alanına doğru yürüdük. Jandarma tutanak tuttuğunu söylemedi.” dedi.

Özaydın, tutanağın kişinin yanında düzenlemesi ve keseceği cezayı söylemesi gerektiğini ifade ederek özetle şöyle konuştu: “Tutanak daha sonradan tutulmuş. Bizi o gün saat 14.00 sıralarında durdurmuşlardı fakat bize daha sonra tebliğ edilen tutanak saat 18.00’de Kirazlı Balaban bölgesinde ormanlık alanda bulunduğumuz yönünde düzenlenmiş. Bu tamamen usulen de hukuken de yanlış. 2 Haziran itibarıyla alınan kararlarda kısıtlamalar kaldırıldı. Bu cezalar Çanakkale’de sadece Kirazlı Balaban bölgesinde kesiliyor.”

Cezalar 400 bin lirayı geçti
Avukat Özaydın, yaşam savunucularına kesilen cezaların toplamının 400 bin lirayı geçtiğini belirterek “Buradaki mücadeleyi bastıramayacaklar. Kaz Dağları’nı savunmaya devam edeceğiz. Mücadeleyi bu şekilde bitiremeyecekler. Cezalar ne olursa olsun şirket oradan çıkıncaya kadar nöbet sürecek.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kaz-daglari-nobetine-destek-vermek-de-suc-oldu_181193.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!