Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kaz Dağları’na RES Projesi Yeniden Gündemde

Daha önce iki kez reddedilen Kaz Dağları’na yapılması planlanan rüzgâr enerji santrali (RES) projesinin plan değişikliği yeniden gündeme alındı.

yapi.com.tr
Kaz Dağları’na RES Projesi Yeniden Gündemde

Çanakkale İl Genel Meclisi’nin önceki gün yapılan olağanüstü toplantısının gündemine, Çanakkale’nin merkez ve Çan ilçelerine bağlı 10 köyü ilgilendiren ve daha önce iki kez reddedilen rüzgâr enerji santrali (RES) plan değişikliğinin görüşülmesi eklendi. Bölge sakinleri, duruma tepki gösterdi.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre; İDA Dayanışma Derneği’nden Pınar Bilir, RES projesine ilişkin imar değişikliği teklifinin valilik isteğiyle gündeme alındığını belirterek “Bunun aciliyetini anlamıyoruz. Orman arazilerini yok edecek, Kaz Dağları’nı ikiye bölecek bu projenin tekrar reddedilmesini bekliyoruz.” dedi.

 

 

Çanakkale İl Genel Meclisi üyesi CHP Grup Başkan Vekili avukat Güneş Pehlivan da projede belirtilen 16 rüzgâr türbininin, Çanakkale’nin içme ve sulama suyu havzası olan ve Kanadalı Alamos Gold Şirketi’nin altın madenciliği faaliyetlerine karşı “Su ve Vicdan Nöbeti”nin koruma mücadelesi yürüttüğü Atikhisar Barajı koruma alanında kaldığını söyledi.

Toplantıya katılan Pehlivan, Meclis gündemine iki defa reddedilmesinden sonra üçüncü defa gelen projenin 148.83 hektar orman alanında yapılacağını ve 1.72 hektar mera alanının yok olacağını söyledi. Meclisimize sunulan dosyada projeye ait rüzgâr türbini sayısının 27 olarak belirtildiğini ancak proje tanıtım dosyasında 69 türbin görüldüğünü anlatan Pehlivan, “Ne yazık ki mevcut ve yapılmak istenen projelerde atılan adımlar, yenilenebilir enerji gibi çevreye en az zarar veren projelerin dahi bir talan zihniyetiyle yapıldığını ortaya koymaktadır.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kaz-daglarina-res-projesi-yeniden-gundemde_179753.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!