Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kentsel Dönüşüm Mağdurları: İmar Affı Kaldırılmasın

İzmir'de kentsel dönüşüm mağduru tapusuz ev sahipleri imar affı için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne başvururken, İmar Affı Yasasının kaldırılmaması istendi.

yapi.com.tr
Kentsel Dönüşüm Mağdurları: İmar Affı Kaldırılmasın

Evrensel'in haberine göre, Karabağlar, Kadifekale, Narlıdere, Buca, Karşıyaka, Gaziemir, Menemen, Bayraklı ve Ege Mahallesi’nden kentsel dönüşüm mağduru yüzlerce hak sahibi İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya geldi.

“Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Barınma hakkımız engellenemez”, “Direne direne kazanacağız”, “Sürgüne hayır”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları ve ellerinde taşıdıkları “Rant ve talana hayır” pankartları ile 6306 sayılı yasa ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı ve İzmir Büyükşehir Belediyesini protesto eden İzmir Kentsel Dönüşüm Platformu üyesi vatandaşlar yaşadıkları mağduriyete son verilmesini istedi.

'Mütehhitlerin çıkarları düşünülüyor'

Platform adına basın açıklamasını okuyan Zeynel Kolçak kentsel dönüşümde esas mağduriyeti tapusuz hak sahiplerinin yaşayacağına ifade ederek, “Riskli alanlar yasası ile asıl amaç kentsel yenileme değil, bir kenti yıkıp yeniden yapmaktır. Sadece müteahhitlerin çıkarları düşünülerek süreç işletilmektedir. Bu süreç halktan yana değildir. Ranttır, talandır. Buna izin vermeyeceğiz. 2981 sayılı imar affı yasası otuz yılı aşkın süredir yürürlüktedir ve uygulaması kamu idarelerince yapılmamıştır. Yerleşim alanlarımıza dair bu sorun çözülmeden kentsel dönüşüm bize dayatılmaktadır” dedi.

'5 yıl uzatılsın'

İmar affı yasası kalktığı takdirde tapusuz hak sahiplerinin büyük mağduriyete sürükleneceğinin altını çizen Kolçak, Mayıs sonunda kaldırılacak olan yasanın 5 yıl süreyle uzatılmasını istediklerini söyledi. Kolçak sözlerini şöyle bitirdi “Haklarımız güvence altına alınmadan 2981 sayılı yasanın kaldırılması adil değildir, hukuka aykırıdır. Bu noktada hak kayıplarının önüne geçilmesi için kayıtsızlığa son verilmesi anlamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerini de göreve çağırıyoruz”.

Açıklamanın ardından hak mağduriyetleri imar affını içerikli dilekçelerini İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verdi. Dilekçenin bir örneği de hak mağduriyetleri bağlı oldukları ilçe belediyesine verecek.

Kentsel dönüşüm 11 bölgede devam ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde Karabağlar, Menemen, Narlıdere, Buca ve Karşıyaka ilçelerinde toplam 820 hektar alan 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası kapsamında ve Gaziemir, Bayraklı, Kadifekale, Ballıkuyu, Uzundere ve Ege Mahallesinde toplamda 270 hektar alan Belediyeler Yasasının 73. maddesi kapsamında kentsel dönüşüm ilan edildi. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin rakamlarıyla toplam 4700 hektar alanın sağlıklaştırma ve yenileme ihtiyacı olduğu tespit edildi. Bu rakam hem nÜfUs hem de yüz ölçümü olarak İzmir Büyükşehir'in 1/4'üne tekabül ediyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kentsel-donusum-magdurlari-imar-affi-kaldirilmasin_129408.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!