Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kentsel Dönüşümde Dolandırıcı Uyarısı

EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşüm projeleri için uygun ilçelerde ’çantacı’ olarak adlandırılan ve ilk olarak İstanbul’da ortaya çıkan firmaların, şimdi de gözünü İzmir’e diktiğini söyledi.

yapi.com.tr
Kentsel Dönüşümde Dolandırıcı Uyarısı

Bu firmaların vatandaşlara gerçek dışı vaatlerde bulunduğunu belirten Aslan, "Emsal artışından devasa metrekareli ev vaatlerinde bulunuyorlar. Belediyeler bu konuda halkın aldatılmasının önüne geçmeli" dedi.

Rantı yüksek, riskli alan ve yapılarda yaşayan vatandaşların evlerinin hayali vaatlerle ’çantacı’ olarak nitelenen firmalar tarafından alınmaya çalışıldığını kaydeden Aslan, "Bu firmalar önce İstanbul’da ortaya çıktılar. Özellikle kentsel dönüşüm yasası ile sayıları arttı. Rantı yüksek alanlarda birçok dolandırıcılık olayına rastlandı. Şimdi de sıra İzmir’e geldi. Aldığımız duyumlara göre Bayraklı, Karabağlar, Konak, Buca gibi ilçelerde bu firmalar adeta cirit atıyor. Emsal artışından tutunda geniş metrekareli eve kadar vaadlerinde sınır yok. Bu vaadlerle aldıkları evleri bu firmalar daha sonra büyük gayrimenkul şirketlerine pazarlıyor" dedi.

Bir firma nasıl emsal artışı sözü verebilir?

Özellikle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuyu araştırması ve vatandaşı bilgilendirmesi gerektiğini vurgulayan Aslan, "Bir firma nasıl olur da emsal artışı vaadinde bulunabilir bunun açıklanması gerekir. Hak sahibi vatandaşlarımız ise mutlaka ya bir dernek ya bir kooperatif kurarak tek bir çatı altında toplanmalı, birçok firma ya da müteahhitten teklif almalı. Kat karşılığı sözleşmeler noterde imzalanmalı. Müteahhitte işi başka firmaya devretme yetkisi verilmemeli. Şirketin devletin vereceği kira yardımdan kesinti yapmasına izin verilmemeli. Denetim aksatılmamalı" uyarılarında bulundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kentsel-donusumde-dolandirici-uyarisi_126006.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!