Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Kentsel Dönüşüme Rant Kelimesini Yakıştırmak Büyük Haksızlık"

Türkiye Deprem Vakfı tarafından 1-7 Mart Ulusal Deprem Haftası kapsamında “İstanbul Depreme Hazırlanıyor! Mu?” ana temasıyla düzenlenen Deprem Zirvesi 2012, The Marmara Oteli'nde gerçekleştirildi.

yapi.com.tr
"Kentsel Dönüşüme Rant Kelimesini Yakıştırmak Büyük Haksızlık"

"İnsanımızı, 'nasıl bir iki daire fazla alırım' düşüncesinden vazgeçirmeliyiz"

“Vatandaşımız şu anda bu işe hazır gibi ama maalesef insanımız basit manada baktığımız zaman, canından daha çok ‘Bir dönüşüm olacak. Acaba gecekondumu verirsem buradan nasıl bir iki daire fazla, yüzde 30 fazla alırım’ hesabını yapıyor. İnsanımızı bu düşünceden vazgeçirmemiz lazım. Büyük kentsel dönüşüm çanağının içinde bir olgu ama şimdi bizim yapacağımız afet riskinden kurtulma dönüşümüdür. Netice itibarıyla kentsel dönüşüm ama bu ifadenin, eylemin içerisine rant kelimesini yakıştırmak, sokuşturmak, bize yapılacak en büyük haksızlıktır ve bu işin önüne konulacak en büyük takozdur, bu işin tekerine sokulacak en büyük çomaktır. Onun için daha iş başlamadan, ülkenin kalkınmasına, gelişmesine, kaçak yapılardan kurtulmasına, şehirlerimizin güzelleşmesine, oksijeni bol, daha sağlıklı hale gelmesine yönelik çalışmaya daha başlamadan böyle ifadeleri bunun yanına getirmek bu millete haksızlıktır. Bir başlayalım, birbirimizi daha çok denetleyelim, daha çok şeffaf olalım, daha çok hesap verebilir duruma gelelim ve bu afet riski altındaki binaların ortadan kaldırılmasını mutlaka başlatalım.”

Yasanın içeriğine ilişkin bilgi de veren Bakan Bayraktar, Türkiye’nin şartlarına uygun, basit, pratik, vatandaşı kollayan, vatandaşı ikna etmeye dayalı, açıkgözlerin de fırsatçılık eyleminin önünü kesmeye yönelik bir yasa yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Bakan Bayraktar, Türkiye’de büyük bir dönüşüm seferberliği başlatıldığında, burada mühendis müşavirlik sisteminin, inşaat sektörünün, yerli malzemelerin gelişeceğini, bunun ihracatı artıracağını, yurt dışındaki müşavirlerin proje yapıcı olacağını, şartnamelerinde Türkiye’ye uygun ibareler koyacağını, Türkiye’ye giren dövizin artacağını, kayıt dışılığın azalacağını, ara teknik elemanların yetişeceğini anlattı.

Bu dönüşümle birlikte gecekondu bölgelerindeki olumsuz olguların da ortadan kalkacağını kaydeden Bakan Bayraktar, bugün Brezilya ve Mısır gibi ülkelerin gecekondu bölgeleriyle başa çıkmakta başarısız olduğunu aktardı. Bakan Bayraktar, “Biz de Türkiye’nin geldiği nokta itibariyle sekiz elle sarılarak bu işin üstesinden gelmek mecburiyetindeyiz” dedi.

Duyarlı insanların, millet, vatan, üretim eksenli insanların sesinin çıkması gerektiğini söyleyen Bakan Bayraktar, “Bakıyorsunuz muhalefet olan yüzde 5-10 var onların sesi çıkıyor, onlar gelip vitrini kapatıyor. Yapılacak hayırlı iş için büyük çoğunluk sizi destekliyor ama sesi çıkmıyor” diye konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/kentsel-donusume-rant-kelimesini-yakistirmak-buyuk-haksizlik_91006.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!