Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Kentsel ve Kültürel Dönüşüm için Dikey Yapılaşmadan Vazgeçmeliyiz"

YEM Etkinlik, güz dönemine AKG Gazbeton tarafından düzenlenen "Kentsel Dönüşüm Sürecinde Bina Yenileme" konferansı ile merhaba dedi.

yapi.com.tr
"Kentsel ve Kültürel Dönüşüm için Dikey Yapılaşmadan Vazgeçmeliyiz"

AKG Gazbeton tarafından, YEM Etkinlik organizasyonuyla 11 Eylül Perşembe günü Yapı-Endüstri Merkezi (YEM)'de düzenlenen "Kentsel Dönüşüm Sürecinde Bina Yenileme" konferansında, ülkemizdeki niteliksiz yapı stoğunun yenilenmesiyle ilgili çözüm önerileri uzman konuşmacıların katılımıyla gerçekleşen "Bina Yenilemenin Malzeme, Güvenlik ve Tasarım Boyutları" panelinde masaya yatırıldı. 

YEM Etkinlik Yöneticisi Zeynep Gülşen'in hoşgeldiniz konuşmasının ardından, konferansın açılışını yapmak üzere söz alan AKG Gazbeton Yönetim Kurulu Başkanı ve Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Levent Akgerman; AKG Gazbeton olarak, yaşanabilir ve güvenli kentler oluşturulmasını sosyal sorumlulukları dahilinde gördüklerini ifade etti.

"Dikey yapılaşmadan vazgeçmeliyiz"

"Türkiye'deki yapı stoğunun %50'si otuz yaşın üstündeki niteliksiz yapılardan oluşuyor" diyen Akgerman, çağdaş şehircilik ilkelerinden ve mimari estetikten yoksun, doğal afetlere açık bu güvensiz yapıların, ülkemizin de gündemine giren kentsel dönüşüm süreciyle birlikte yaşanabilir mekânlara dönüştürülebileceğini belirtti. Bu süreçte sektör firmalarına da önemli rol düştüğüne dikkat çeken Levent Akgerman, "Henüz yolun başındayız, artık malzeme seçimini konuşmaya başlamalıyız" dedi.

Özellikle İstanbul'u olumsuz yönde etileyen dikey yapılaşmadan yavaş yavaş uzaklaşılması gerektiğini de gündeme getiren Akgerman, doğru analizler sonucunda yapılacak yeni ve modern yapılarla birlikte, komşuluk ilişkilerinin yeniden canlanacağını ve pozitif yönde bir "kültürel dönüşüm"ün de yaşanacağını ekledi.


"Malzeme seçiminde sorgulayıcı olun"

Depreme dayanıklı kaliteli ürün ve hizmetlerin sunulmasında hem kamu, hem özel sektör, hem de STK'lara büyük görevler düştüğünü ifade eden Levent Akgerman, bu amaçla kurulacak ajansların yurtdışındaki örneklerde olduğu gibi bağımsız yapıda çalışmasının gerekliliğini de vurguladı. Akgerman sözlerini şöyle tamamladı:

"Karar vericilere malzeme seçiminde sorgulayıcı olmalarını ve birlikte çalışacakları markaları, kendileriyle bir ömür boyu işbirliği yapacak firmalar arasından seçmelerini öneriyorum. Eşit koşullarda rekabete dayalı ve toplumsal kaynaşma içinde bir kentsel dönüşüm süreci diliyorum."

Açılış konuşmalarının ardından, Levent Akgerman'ın moderatörlüğünü üstlendiği; İTÜ Makine Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, İki Design Group Kurucu Ortağı Murat Kader ve İTÜ Mimarlık Fakültesi Yapı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihal Arıoğlu'nun konuşmacı olarak katıldıkları "Bina Yenilemenin Malzeme, Güvenlik ve Tasarım Boyutları" paneline geçildi. 

http://www.yapi.com.tr/haberler/kentsel-ve-kulturel-donusum-icin-dikey-yapilasmadan-vazgecmeliyiz_124683.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!