Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sapanca Gölü'ndeki Çekilme Devam Ediyor

Sakarya'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü'nde kuraklık nedeniyle devam eden çekilme, bazı kıyılarda 10 metreyi aştı.

yapi.com.tr/AA
Sapanca Gölü'ndeki Çekilme Devam Ediyor

Türkiye'nin içilebilir kalitedeki en büyük su kaynaklarından Sapanca Gölü'nde sanayi amaçlı tüketim ve kuraklık nedeniyle bir süre önce başlayan çekilme sürüyor. Birkaç gün önce sağanak dolayısıyla su seviyesi 10 santimetre yükselen gölde yağışın ardından çekilme yeniden başladı.

Sapanca, Serdivan ve Eşme kıyılarında 10 metreyi aşan çekilme dikkati çekiyor, Sapanca ilçesinde yaşayan Yanal Ergezen, yaptığı açıklamada, bayramda yağışla su seviyesinin yükselmesi gerekirken, 20 günlük süreçte 2 metre daha düştüğünü öne sürdü.

"Arkamda görmüş olduğunuz bölge tamamen su altındaydı" diyen Ergezen, "Bulunduğumuz yer de suyun içindeydi. Kayalara kadar gelen dalgalar şu an sudan çok uzakta. Göldeki suyun insani ihtiyaçlar dışında sanayi kuruluşları tarafından da kullanıldığını düşünürsek, bilinçsiz su kaybı seviyenin düşmesine sebep oluyor. Yetkililerin bir an önce bu konuda çalışma yapmasını istiyoruz. Burası da gölün başka bir bölgesi, arkamda gördüğünüz iskele insanların kayıkları ile yanaşıp yüzdükleri bir yerken, şu anda su iskelenin başlangıcından en az 15 metre uzakta" şeklinde konuştu.  

ETİKETLER: Sapanca Gölü
http://www.yapi.com.tr/haberler/sapanca-golundeki-cekilme-devam-ediyor_113350.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!