Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Konyaaltı'nda Tarihi Keşif!

Antalya'da hafriyat çalışmasında Roma döneminden kalma lahit bulundu. Lahitte başı örtülü kadın ve saban süren erkek figürleri yer alıyor.

yapi.com.tr/AA
Konyaaltı'nda Tarihi Keşif!

Antalya ’nın Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi’ndeki hafriyat çalışması sırasında Roma dönemine ait lahit açığa çıkarıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre hafriyat çalışmasında ortaya çıkarılan lahdin uzunluğu 224, genişliği 115, derinliği ise 72 santimetre.

Kireçtaşından yekpare bir taşın oyulmasıyla oluşturulan lahdin uzun yüzünün sol tarafında, stilize çelenk içerisinde başı örtülü bir kadın büstü bulunuyor. Orta sahnede sağ eliyle sopa, sol eliyle saban tutan ve önünde bir çift öküz bulunan erkek çiftçi kabartması yer alıyor. Bu yüzün sağ tarafında yine stilize çelenk içerisinde cepheden verilmiş bir erkek büstü bulunuyor. Diğer uzun yüzse kabaca tıraşlanarak boş bırakılmış. Lahdin kısa yüzünde üzerinde rozet bulunan birer kalkanla birer mızrak betimi yer alıyor.

Açıklamada, “Üzerine oturduğu podyumda ve ön yüzün alt bölümünde yer yer kırıklar bulunan ve yerel sanat ürünü olduğu anlaşılan lahit üzerindeki büst şeklinde gösterimden yola çıkılarak milattan sonra 2-3. yüzyıla tarihlendirilmekte” denildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konyaaltinda-tarihi-kesif_112322.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!