Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kumkapı Balık Hali Taşınıyor

Kumkapı'daki su ürünleri hali, altyapısının yetersiz olması ve artan ihtiyacı karşılayamaması nedeniyle Beylikdüzü'ne taşınacak. Yeni halin temmuzdan itibaren hizmet vermesi planlanıyor.

yapi.com.tr
Kumkapı Balık Hali Taşınıyor

Kumkapı'daki su ürünleri hali, altyapısının yetersiz olması ve artan ihtiyacı karşılayamaması nedeniyle Beylikdüzü'ne taşınacak. Yeni halin temmuzdan itibaren hizmet vermesi planlanıyor.

Milliyet'in haberine göre, İstanbul Su Ürünleri Hali Komisyoncuları Derneği (İSKOMDER) Başkanı Mahmut Uçan, yaptığı açıklamada, mevcut balık halinin, balıkçı esnafının ihtiyacını fazla karşılayamadığını söyledi.

Uçan, Kumkapı'daki balık halinin artık yetersiz kaldığını belirterek, "Kumkapı balık halinin toplam kapasitesi 35 bin. Yeni halin kapasitesi ise 410 bin metrekaredir. Yani buranın 11 katı. Altyapısı da çok zayıf. Bütün işleyişimiz, burada var olanlarla sınırlı. Ama yeni yerimizde cami, buzhanemiz, otelimiz, lokantalarımız ve aklınıza gelen her şey var. Avrupa standartlarının üzerinde bir hal yapıyoruz" diye konuştu.

Mahmut Uçan, yeni halde Avrupa ülkelerine ihracatın yanı sıra elektronik ortamda da satış yapabileceklerini söyledi.

İstanbul'un dünyanın en büyük şehirlerinden biri olduğunu anlatan Uçan, "Bu şehirde de böyle bir halin olması gerekir. Geç kalınmış bir şey ama şu anda yapımına başlandı. Geçen hafta gidip inşaat alanını gezdik. Çalışmalar devam ediyor. İnşaatın 7. ayın sonunda bitirilmesini bekliyoruz. İnşallah 2014'ün 9. ayındaki sezonumuzun açılışını Başbakanımızla birlikte yaparız" ifadelerini kullandı.

Uçan, eski halin yerinin de bir bölümünün lastik tekerlekli araçlar için yapılacak tüp geçiş projesinde kullanılacağını, diğer bölümünü de modern balıkçı dükkanlarının yapılacağını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kumkapi-balik-hali-tasiniyor_116084.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!