Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Madenin Çalışma Süresi Doldu, Yetkililer Sessiz

Ordu Çevre Derneği Fatsa’daki siyanürle altın ayrıştırma işletmeciliği yapan şirketin çalışma süresinin dolduğunu açıkladı.

yapi.com.tr
Madenin Çalışma Süresi Doldu, Yetkililer Sessiz

Ordu'nun Fatsa ilçesinde siyanürle altın ayrıştırma işletmeciliği yapan Altıntepe Maden şirketinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED İzin ve Denetleme Genel Müdürlüğü’nden aldığı Geçici Faaliyet Belgesi izni 09.10.2020 tarihinde son erdi. Ordu Çevre Derneği, şirketin ÇED dosyasından elde ettiği belgeye göre faaliyet tarihinin dolduğunu belirtti, sürenin dolmasının ardından denetleme yapılıp yapılmadığı, yasal yaptırım uygulanıp uygulanmadığını sordu.

Evrensel’de yer alan habere göre; Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, "Şirketin çalışma süresinin dolduğunu bildiğimizden daha önce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, Bakanlığa, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne yazılar yazdık. Hepsi de işi birbirine havale etti. Sonuçta şimdi elimizde belge var. Belgeye göre Geçici Faaliyet Belgesi’nde çalışma süresinin 09.10.2020 tarihine kadar olduğu yazılı. Şu an şirket hiçbir çalışma yapmaması gerekir. Şirketin çalıştığını biliyoruz. Çalışmasına izin verenler de, denetim yapmayanlar da suç işlemeye devam etmekteler. Yasal yollardan hesap soracağız. Her zaman dediğimiz gibi, fiili mücadele şart." dedi.

Kazdağı’ndan Artvin’e kadar böyle
Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü Coşkun Özbucak da, “Şirketler kağıt üzerindeki yükümlülüklerini bile yerine getirmiyorlar. Keyfiyet devam ediyor. Bunları Kazdağı’ndan Artvin’e kadar her tarafta görüyoruz. Maden şirketleri yanında HES şirketleri, taş ocağı şirketlerine kadar yaşam alanlarını ve doğayı yok eden çalışmaların hepsinde görüyoruz. Toprağına, suyuna sahip çıkanların sesi yükseliyor. Yapılması gereken toprağımıza, suyumuza, ormanımıza, tarım alanlarımıza yapılan saldırıları engellemeye yönelik mücadeleyi büyütmektir. Bugün Fatsa’daki siyanürle altın ayrıştırması yapan şirketin keyfiyetine karşı da hukuksal ve fiili mücadeleyi büyütmek zorundayız.” dedi.

Şirket, işlenmiş toprakları yollara dökmüştü
Maden şirketi daha önce işlenmiş toprakları yollara dökmüştü. Bu konuda Ordu Çevre Derneği’nin Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne hafriyatların depolama alanları yerine mahalle yollarına döküldüğünü belgeleriyle birlikte yaptığı şikayet sonrası toprak yoldan alınıp orman içine dökülmüştü. Bu nedenle yeniden suç duyurusu yapılmıştı. Toprak dökülen yerin ağaçlandırılmasını isteyen köylülere de olumsuz yanıt verilmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/madenin-calisma-suresi-doldu-yetkililer-sessiz_182724.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!