Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Marmaracık Köyüne 7 Gündür Su Verilmiyor

Bursa'da Yenişehir'e bağlı Marmaracık köyünün taşınmasının ardından eski Marmaracık'ta ikamet eden 220 vatandaşın tek su kaynağı olan 350 yıllık köy çeşmesinin suyu BUSKİ tarafından kesildi.

yapi.com.tr
Marmaracık Köyüne 7 Gündür Su Verilmiyor

Bursa’da Yenişehir’e bağlı Marmaracık köyünün taşınmasının ardından 2 bin yıllık geçmişi olan eski yerleşim yeri Yukarı-Eski Marmaracık’ta ikamet eden 220 vatandaş 7 gündür susuz. Yukarı-Eski Marmaracık sakinleri, bayram arifesi gecesi kendilerini BUSKİ görevlileri olarak tanıtan kişilerin, kurumun abonesi olmayan köy çeşmesinin suyunu kesmesine tepki gösterdi.

Sözcü’den Halil Ataş’ın haberine göre; köy sakinlerinden Özgen Evran, “Arife günü gecesi gelip kestiler, sonra biz jandarmaya haber verince kesen şahıslar jandarma ile birlikte gelip suyu açtı. Bayramın üçüncü günü saat 21,00’de başlarında Yenişehir BUSKİ Müdürü olduğunu iddia eden kişi ile gelerek çeşmeyi bir damla bırakmayacak şekilde keserek gittiler.” dedi.

Evran, “Biz insanız gideriz bidonlar ile Cumalıkızık’a ihtiyaç kadar suyu temin ederiz. Diğer canlılar ne yapacak? Fidanın ayaklanacak bir durumu mu var? Yapılarımız devletin yasal olarak kabul ettiği tüm evrakları almış olup, yapı kayıt belgelerine sahip. Bir kaç kişinin egosu yüzünden yıllardır mağduruz.” ifadelerini kullandı.

Marmaracık Muhtarı Mitat Arı ise su sorunun çözümü için görüşmelerde bulunduğunu ancak henüz bir sonuç alamadıklarını söyledi. Arı sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaklaşık 11 gündür benim sorumlu olduğum bölgede 405 hane susuz. Sular akmıyor. Gün içinde bazen geliyor, bazen kesiliyor ve su yetersiz. Resmi makamlar ile su sorununun çözümü için görüşmelerde bulundum. Şu ana kadar kendi bölgemde dahi bir sonuç alamadım.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/marmaracik-koyune-7-gundur-su-verilmiyor_181170.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!