Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

HES İnşaatı Köyü İkiye Böldü

Rize Güneysu’da, Gürgen Deresi üzerinde, devam eden mahkeme sürecine rağmen yapımı durdurulmayan HES projesi, Gürgen köyünü ortadan ikiye böldü. Köylüler, “Berlin duvarı gibi, köyü ikiye ayırdılar” diyor.

yapi.com.tr
HES İnşaatı Köyü İkiye Böldü

Rize'nin Güneysu ilçesine bağlı Gürgen Deresi üzerinde yapılan HES inşaatı, yargıya taşınmasına rağmen pandemi günlerini fırsat bilerek hızla devam ediyor. HES inşaatında yükselen duvarlar ise köyü adeta ikiye bölüyor.

Evrensel’den Gençağa Karafazlı’nın haberine göre; Gürgen köylülerinin tepki gösterdiği HES çalışmalarına jandarma korumasında devam ediliyor.

"Yol yapıyoruz" denilerek kandırıldıklarını ve dere üzerinde HES inşaatı çalışmalarına başlandığını ifade eden köylüler, 16 Ocak 2020 tarihinde HES inşaatının durdurulması için Rize İdare Mahkemesine dava açmışlardı.

HES inşaatı mahkemeye taşındığı halde HES çalışmalarına ara vermeksizin devam eden şirket, dere içinde yaptığı metrelerce yükseklikteki duvar ile adeta köyü ikiye bölmüş durumda.

 

 

Konuyla ilgili Handüzü Yaylası Kültür, Çevre ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği adına bir açıklama yapan Ceyhun Kalender, "Berlin duvarı gibi, resmen köyü kuzey ve güney diye ikiye ayırdılar. Alicik HES inşaatının bu şekilde hukuksuz devam etmesi, bu işe onay verenlerin, göz yumanların vicdanını hiç mi sızlatmıyor?” dedi.

Konunun yargıda olduğunu, bilirkişi heyetinin belirlenmesinin ve keşif tarihinin bilinmeyen bir tarihe ertelenmesinin daha büyük sıkıntıları beraberinde getireceğini belirten Kalender şunları dile getirdi: Ancak şirket bu süreci avantaja dönüştürerek çalışmalarına hız vermiştir. Bizim isteğimiz hukukun bir an önce tecelli etmesidir. Yoksa geri dönüşü imkânsız zararların ortaya çıkacağı muhakkaktır.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hes-insaati-koyu-ikiye-boldu_179651.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!