Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Maslak’taki 122 Metrelik "Kaçak" Gökdelen Yıkılıyor

Sarıyer Belediyesi'nin aldığı karar doğrultusunda "iskanı bulunmayan" yüksek yapıların yıkımına başlandı.

yapı.com.tr
Maslak’taki 122 Metrelik "Kaçak" Gökdelen Yıkılıyor

Sarıyer Belediyesi, Türkiye’de bir ilke imza attı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ruhsata aykırı olarak yapıldığı ve iskansız olduğu tespit edilen Maslak’taki Doğuş Grubu’na ait 122 metrelik plazanın tamamı için yıkım kararı verdi. Türkiye’nin ilk en yüksek binası olma özelliğine sahip plaza için alınan “komple” yıkım kararı belediyecilik alanında bir ilk olarak dikkat çekiyor. 122 metre uzunluğundaki binanın yıkım işlemi başladı.

Turgut Erat'ın Sözcü'de yer alan haberine göre, binadaki yıkım işlemine bu sabah başlandı. İlk etapta çatıdaki kuleler yıkıldı. Eski bankacılardan Korkmaz Yiğit’in Doğuş Grubu’na sattığı plaza, 2 bin 496 metrekarelik bir arsa üzerinde bulunuyor.

Sarıyer Belediyesi yıkım kararını yaptığı basın açıklamasıyla da doğruladı ve kaçak plazaların yıkımının devam edeceğini duyurdu.

Belediyeden yapılan açıklamada ” Sarıyer Belediyesi Meclisi’nden olaylı bir şekilde onay görerek geçen ve Maslak Bölgesi’ni kapsayan imar planları içinde yer alan geçmiş yıllarda inşa edilmiş ancak iskânı bulunmayan yüksek yapıların yıkım işlemine başlandı. Bodrum katlarıyla birlikte toplam 28 katlı yaklaşık 120 metre uzunluğundaki kamuoyunda Korkmaz Yiğit’e ait olmasıyla bilinen gökdelen mevcut imar planına uymaması nedeniyle Sarıyer Belediyesi tarafından verilen yıkım ruhsatı doğrultusunda yıkım işlemi başlamıştır.  Aynı parselde, yıkılacak yapının yerine mevcut imar planı ve yönetmeliklere göre hazırlanarak belediye onayından geçecek bir proje doğrultusunda yeni yapı yapılacaktır. Bazı medya organlarında bölgedeki imar planın onaylanması ile bu tür binaların yasalaşacağı şeklindeki iddialar asılsız çıktı” denildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/maslaktaki-122-metrelik-kacak-gokdelen-yikiliyor-_142922.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!