Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mavi Göl’de Yürütmeyi Durdurma

Mamak Mavi Göl 1/25000 ölçekli nazım imar planında, mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

yapi.com.tr
1 Mavi Göl’de Yürütmeyi Durdurma

Mamak İlçesi Bayındır Barajı Mavi Göl Kuzeydoğu planlama alt bölgesi 1/25000 ölçekli nazım imar planı kararlarına dava açan Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ yürütmeyi durdurma kararını bugün duyurdu. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “ Ankara Büyükşehir Belediyesi Bayındır Barajı Mavi Göl Kuzeydoğu planlama alt bölgesi 1/25000 ve 1/5000 ölçekli imar plan değişikliğini onaylamıştı. Konuyu yargıya taşıdık. Planlama alanı, Mamak İlçesi sınırları kapsamında, Bayındır, Ortaköy ve Kutludüğün köyleri arasında kalan, Samsun yolu ve çevre otoyolu bağlantısında yer alan yaklaşık 442 Hektarlık alandı. Alanda yaklaşık 13 500 konutta, 54000 kişilik nüfusun iskan edilmesi öngörülüyordu. Yoğunluk kararlarına aykırı olarak, teknik altyapıda artırılmadığından alanda dengeler bozulacaktı. İmar planına aykırı hükümler plan notlarında mevcuttu, bölgesel park alanı park alanına çevriliyordu. Geçerli itirazlarımızla açtığımız dava sonucu yürütmeyi durdurma kararını sevinçle karşılıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ne geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

“Parsel parsel ranta engel oluyoruz”

Candan yüksek emsalli yapılaşma koşullarının yoğunluk getireceğine de değinerek, “ 54.000 kişilik devasa bir toplu konut alanı yapma istekleri ile Bayındır barajının içme suyu rezerv alanı statüsü kaldırılıyordu. Kentsel rant için alanın ağaçlandırılacak alan, rekreasyon alanı, bölge parkı, köy gelişme alanı, havza koruma alanı olma özelliklerinin yitirmesine neden olacak planları durdurulmuş oldu. Melih Gökçek “ideolojik” olduğumuzu söyler, kent parsellerini ranta çevirmelerine izin vermemek  konusunda oldukça ideolojik davranıyoruz. Kişi, şahıs yararı değil, toplum yararı en önemli ideolojimizdir” şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mavi-golde-yurutmeyi-durdurma-_130348.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • 2009 yılında başlayan ve tüm kurum görüşlerinin alındığı ve hatta DSİ ve TARIM ORMAN BAKANLIĞI'nın o dönemki başbakan olurunun da alınmasına yönelik onaylı yazılar bulunmasına rağmen, Türkiye Cumhuriyetindeki imar çalışmalarında görüş alınması gereken tüm kurumların OLUR görüş vermesine rağmen, 6 sene sesini çıkarmayan bir Mimarlar Odası nasıl oluyorda 6 sene sonra o bölge için böyle bir uygulama yoluna gidiyor anlamak zor değil. Aslında anlamak çok kolay. Herşeyin altında RANT paylaşımı yatıyor. Burasının emsali olan GÖKSU, EYMİR, MOGAN gibi yerlerden ne farkı var? HİÇ. Buralar için zamanında bunu yapmayıp 6 sene sonra sadece bayındır için bunu yapıyorlarsa bu tamamen art niyet taşıyor demektir. Unutmamalıki bu gün ODTÜ yolu için de aynı kıyameti kopartanlar, şimdi işlerinden evlerine kısa zamanda ulaşırken o yaptıkları yaygaradan biraz olsun yüzleri kızarıyorda açtırmak istemedikleri yoldan GEÇMEME cesaretinde ve onurunda bulunuyorlarmı acaba? YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!