Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Melda Onur'dan Taksim için Soru Önergesi

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya Taksim Meydanı’na yapılması planlanan 'bol ağaçlı' düzenlemenin ve meydana dair 2010’dan beri hazırlanan tüm projelerin detaylarını sordu.

yapi.com.tr
Melda Onur'dan Taksim için Soru Önergesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geçtiğimiz hafta Taksim Meydanı’nın ağaçlandırılacağını duyurarak Mart’ta ihale edilecek projenin görsellerini sosyal medya üzerinden paylaşmıştı.

Hangi projenin yapılacağına nasıl karar verildi?

Radikal Gazetesi'nden Elif İnce'nin haberine göre Melda Onur soru önergesinde, yapılacak projenin hangi firmalara ve ne kadar ücret karşılığında hazırlatıldığını, hangi projenin seçileceğine nasıl karar verildiğini, projeler ihaleyle veriliyorsa bunların Kamu İhale Kanunu kapsamında olup olmadığını sordu.

Onur ayrıca 2010’dan beri Taksim Meydanı düzenlemesi kapsamında ihale edilen tüm işlerin de detaylarını talep etti. Bunların arasında Gezi olaylarını tetikleyen Topçu Kışlası projesi için Mimar Halil Onur’a ne kadar ücret ödendiği, Gezi Parkı polis tarafından boşaltıldıktan sonra yapılan peyzaj düzenlemelerinin hangi firma tarafından ve ne kadar tutar karşılığında yapıldığı, Kalyon İnşaat’ın ihalesini 51 milyon 555 bin 370 liraya aldığı alt geçit işinin ek masraflarla ne kadara mal olduğu gibi sorular yer aldı.

Neden alışveriş festivali?

Kadir Topbaş’ın düzenlemelerin Haziran’da ‘Shopping Fest’ adlı alışveriş etkinliğine yetiştirilmesinin hedeflendiği açıklaması da soru önergesinde yer aldı: “Gezi parkı protestoları aşırı tüketim kültürüne karşı bir tepkiyle genele sirayet etmişken, düzenlemenin neden alışveriş festivaline yetiştirilmesi gibi bir kaygı gözetilmektedir?”

İstiklal’in döşemeleri kaç kere yenilendi?

Onur’un sorularından biri de İstiklal Caddesi’nin birçok kez yenilenen zemin döşemeleriyle ilgili:

“İstiklal Caddesi’nin zemin döşemeleri 2004 senesinden beri kaç kere yenilenmiştir? Bu yenileme-onarım işlerini hangi firmalar, hangi ihalelerle ve kaç lira bedelle üstlenmiştir? Şu anda da kırık dökük vaziyette olan, özellikle de engelli, pusetli ve yaşlı vatandaşlar için tehlike arz eden parke taşları ne zaman yenilenecektir? Bu işin ihalesi verilmiş midir? Birçok yanlış uygulama sebebiyle kamunun uğratıldığı zarar nasıl karşılanacaktır?”

http://www.yapi.com.tr/haberler/melda-onurdan-taksim-icin-soru-onergesi_116885.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!