Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mimarlar Odası’ndan Bayraktar’a Yanıt

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Ankara'daki Saraçoğlu Mahallesi için söylediği “buranın yıkılması söz konusu değil” sözlerine Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nden yanıt geldi. Mimarlar Odası, bakanın açıklamalarını yeterli bulmadıklarını söyleyerek, “Yıkmayacaksa, risk alanından kaldırsın ve risk raporlarını göstersinler" dedi.

yapi.com.tr
Mimarlar Odası’ndan Bayraktar’a Yanıt

Mimarlar Odası’nın Saraçoğlu Mahallesi’nin yıkılmaması ve dönüşümüne halkın karar vermesi için önerdiği “yarışma” fikrine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sıcak bakması, Mimarlar Odası tarafından olumlu karşılandı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakan, “ Saraçoğlu sıkıntılı bir süreç, Saraçoğlu yarışmasını açıyoruz. Yarışmaya Bakanlığın sıcak baktığını söylemesi anlamlı. Süreci Bayraktar ile görüşmek istiyoruz” dedi.

“Yıpranmış yapıların hepsi 1944 yılında yapıldı”

Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan ise bakanın açıklamalarını önemli bulduğunu söyleyerek, “ Saraçoğlu Kent Düşleri Fikir Yarışmamıza, Bakanlığın destek açıklaması çok önemli. Ancak yeterli değil. Yıpranmış yapıların yıkılabileceğine dair ipuçları var. Yıpranmış yapıların hepsi 1944 yılında yapılmıştır. Hepsi aynı dönemde ve aynı malzemeyle yapıldı. Devletin elinde olan bölgenin bakımı yapılmamıştır. Ya  hepsi yıpranmıştır ya da değildir. Bu açıdan yıkıma karşıyız.” şeklinde değerlendirdi. 

“Orası riskli alan değildir”

Candan, yarışmayı gelecek hafta ilan edeceklerini belirterek, herkesin karar verdiği şekilde Saraçoğlu’nun kamuya açılmasını arzu ettiklerini yineledi. Candan, şöyle devam etti: “Yalnız arka arkaya farklı söylemler var, riskli alan, antik alan , ekolojik alan gibi söylemlerin de oraya dair net bir bakış açısının olmadığı ve bir altyapının olmadığı hissini uyandırıyor bizde. Orası riskli alan değildir, ortak akılla kente kazandırılması talebimizdir. Çevre ve Şehircilik Bakanı çalışmalarımızı ilgiyle izlediği gibi, bizde bakanlığın açıklamalarını ilgiyle izliyoruz.”

“Bakan’ın özel açıklaması ile denetim yapılamaz”

Candan, Bayraktar’ın daha önce yaptığı açıklama ile ilgili, “Riskli alan ilan edildiğinde kanunlar ortadan kalkıyor yani toplumsal denetim ortadan kalkıyor.  Bakan’ın sözü ile tek yetkili Bakanlık oluyor, Saraçoğlu’nun yıkılmamasının garantörü sadece Çevre ve Şehircilik Bakanı olamaz. Bakan’ın Özel açıklaması ile denetim yapılamaz” dedi.

“Yıkmayacaksa, risk alanından kaldırsın”

Hakkan ise Bayraktar’ın yıkmayacağız açıklamasına karşılık olarak: “ Yıkmayacaksa kaldırsın risk alanından ve risk raporlarını göstersinler, raporları açıklasınlar” şeklinde konuştu.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarlar-odasindan-bayraktara-yanit_104937.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!