Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mimarlardan Gül’e Mektup Var

Mimarlar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Saraçoğlu mahallesi‘nin kente kazandırılması için tekrar göreve çağırdı.

yapi.com.tr
Mimarlardan Gül’e Mektup Var

Mimarlar, Saraçoğlu Mahallesi’nin katılımcı bir modelle kentte değer bulması için Cumhurbaşkanı ile görüşmüştü. Yapılan görüşmenin ardından Gül, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara Ticaret Odası  ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin ortak çalışmalar yürütmesine ön ayak olmuştu.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, Saraçoğlu’ndaki sürecin durma noktasına geldiğini belirterek, “Saraçoğlu mahallesinde süreç tıkanmış durumda. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ankara Ticaret Odası ile yaptığımız toplantıları özetleyen yazımızı Cumhurbaşkanı Gül’e yazdık. Çünkü Saraçoğlu’nda referans Abdullah Gül’dü. Talebimiz Saraçoğlu’ndaki sürecin yeniden başlatılması yönünde. Cumhurbaşkanı’nın da sorumluluğu var, duyarlı davranacağına inanıyoruz. Cumhurbaşkanı’ndan gereğini yapmasını bekliyoruz. Oradaki insanların mağduriyeti devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmeler başlamalı” şeklinde konuştu. 

“Devlet işlerinde devamlılık esastır”

Mimarlar Odası Ankara Şube Genel Sekreteri Tezcan Karakuş Candan ise devlette devamlılığın esas olduğunu söyleyerek, “Süreçle ilgili farklı duyumlar alıyoruz. Saraçoğlu’na dair hassasiyetlerimiz var. Devlette devamlılık esastır. Sürecin devamlılığının sağlanması gerekiyor. 17 Aralık sürecinden sonra bürokraside yaşanan depremin farkındayız, ama bu görüşmelerin sekteye uğratılmasını gerektirmiyor. Devamlılığı sağlayacak girişimler yapılmalı.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarlardan-gule-mektup-var_116978.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!