Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Saraçoğlu için Karar Halkın!

Saraçoğlu Mahallesi’nin geleceğine, halk düzenlediği toplantılarıyla kendisi karar verecek.

yapi.com.tr
Saraçoğlu için Karar Halkın!

Geçtiğimiz günlerde Ankara Ticaret Odası (ATO), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Cumhurbaşkanlığı konutunda Saraçoğlu Mahallesi’nin planlanması ile ilgili bir toplantı yapmıştı.

Saraçoğlu Mahallesinin geleceği ile ilgili yapılan toplantı sonuç vermeye başladı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, Saraçoğlu için kararın halk toplantılarıyla alınması şartlarının ATO, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı taraflarınca kabul edildiğini dile getirdi. Hakkan, Saraçoğlu Mahallesi’nin planlamasında ön şartlarının hiçbir şekilde dokunun bozulmaması olduğunun altını çizdi. Doğanın dönüşümüne yönelik protokol taslaklarında görev aldıklarını ve bu konuda Ulucanlar Cezaevi’nin müze çalışmalarının bir örnek olduğunu söyleyen Hakkan, Saraçoğlu çalışmalarıyla ilgili bir de belgesel hazırlayacaklarını ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Saraçoğlu Mahallesiyle birlikte Başbakanlık hizmet binası ve bölgedeki tüm kamu kurumlarının boşaltılacağını söylediğini aktaran Hakkan, bunun ikinci proje kapsamında olması gerektiğini ifade etti. Saraçoğlu planlaması ile ilgi çalışmalarını uluslararası düzeye taşımak istediklerini ifade eden Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan da, yapılan bütün toplantıların halka açık, şeffaf ve iki dilli olmasının önemli olduğunu söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/saracoglu-icin-karar-halkin_112445.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!