Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Saraçoğlu Küllerinden Yeniden Doğabilecek mi?

Ankara kent gündeminin en önemli tartışma başlıklarından biri olan Saraçoğlu Mahallesi'nin geleceği, Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde düzenlenen toplantıyla masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kızılay’daki Saraçoğlu Mahallesi’nin Ankara’nın modern tarihinin en kıymetli eseri olduğunu söyledi.

yapi.com.tr
Saraçoğlu Küllerinden Yeniden Doğabilecek mi?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün evsahipliği yaptığı toplantı, TTMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticileri, Ankara Tİcaret Odası (ATO) ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkililerini buluşturdu. Toplantıda yaptığı konuşmada Saraçoğlu Mahallesi’nin Ankara’nın modern tarihinin en kıymetli eseri olduğunu ve manevi değeri bulunduğunu ifade eden Gül, “Saraçoğlu Mahallesi iyi ki de böyle kalmış; yıkılabilir yerine başka binalar yapılabilirdi. Şimdi orada üstü küllerle örtülü bir servet var. Heba da edilebilir, değerine bin değer katılarak bugünkü kültüre de sunulabilir” dedi.

Dünyanın diğer başkentlerinde görülen tarih ve kültür merkezlerinin Ankara’da bulunmadığına dikkat çeken Gül, “Saraçoğlu Mahallesi aslı muhafaza edilerek, kitapçıların kafelerin yer aldığı bir kültür merkezi, insanların bulunduğu cıvıl cıvıl bir cazibe merkezi haline getirilebilir” diye konuştu. Saraçoğlu Mahallesi’nin restorasyonu konusunda akılla, mantıkla, iyi niyetle hareket edilmemesi durumunda sorunlar çıkabileceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, 'köprüde karşılaşan inatçı iki keçi' hikayesine atıfta bulunarak uyarıda bulundu. Gül, “Burada iyi niyetten şüphem yok. ATO köklü bir kuruluş. Şehirlerin sahipleri eşraflar, esnaflardır. Buraya da ilgi duymanızı takdir ettim. Diğer yandan TMMOB da aynı şekilde ilgili. Fikirler çıkmaza girmeden, iki keçi hikayesindeki pozisyona düşmeden Ankara’ya güzel bir hediye verin” dedi.

İşbirliği vurgusu

Prag, Paris, Moskova gibi dünya başkentlerinden örnekler veren Cumhurbaşkanı Gül, projede en başından en sonuna kadar görgü, bilgi, estetik ve müktesebat konularına değer verilmesi gerektiğini söyledi. "Projeyi aceleye getirmeyin" diyen Gül, uzmanların tavsiyeleriyle ve yol göstericiliğiyle yapıldığı takdirde işlerin iyi yürüyeceğini ifade etti. Bakanlık, ATO ve TMMOB olmak üzere tarafların bir araya gelip uzlaşarak, elbirliği içinde hareket etmelerini tavsiye eden Gül, şunları söyledi:

“Üç kuruluş elbirliği içinde çalışın. Küçük bir komite oluşturarak nasıl bir yol haritası çıkartılacağını, hangi adımlar atılacağını tespit edin; temel prensiplerde anlaşın. Bu projenin olumlu bir şekilde bitmesini isterim. Güzel bir örnek olsun. Tarihi doku bozulmadan o bölgeyi yaşanabilir bir yer haline getirin”.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Proje halk tarafından tartışılsın

Saraçoğlu’nda uygulanacak projenin halk tarafından tartışılmasının önemine de işaret eden Gül, bir çok konunun psikolojik nedenler ve usul hataları nedeniyle çıkmaza girdiğini belirterek, insanların sürece dahil edilmesi konusunda uyarıda bulundu. Gül, “Vakit kaybetmeyin; ancak konuyu bilen, görgüsü olan insanların tartışması önemli. Gerekirse geciksin, ancak proje düzgün yapılsın. Fikri olan insanları dinleyin” diye konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/saracoglu-kullerinden-yeniden-dogabilecek-mi_112064.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!