Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mobilya Sektörü İç Mimarlara Emanet

Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik, Türk mobilya sektörünün dünya yıldızı olması için tasarımı öncelikli iş olarak gördüklerini söyledi. Modoko olarak bu konuda çok hassas olduklarını anlatan Özçelik, mobilya mağazalarının yüzde 80’inde iç mimar çalıştığı bilgisini verdi.

yapi.com.tr
Mobilya Sektörü İç Mimarlara Emanet

Artık mobilya sektöründe en önemli işin iç mimarlara ait olduğunu dile getiren Özçelik, bu nedenle ayakta kalmak ve ilerlemek isteyen mobilyacının mutlaka iç mimarlarla çalışması gerektiğini ifade etti.

İç mimarlığın üniversitelerde her yıl bin 700 öğrenci kabul eden ve mezun eden bir meslek alanına dönüştüğünü belirten Özçelik, bunun çok önemli bir sayı olduğunu aktardı. Türkiye’de hızlı nüfus artışıyla orantılı olarak, yılda yaklaşık 600 bin konut için yapı ruhsatı veridiğini de paylaşan Etem Özçelik, “Turizm sektöründeyse bir yandan yaz turizmine ait yapılandırmalar sürerken; doğa turizmi, termal turizm gibi yeni turizm sahaları açılıyor. Yapılmış turizm yapılarının da ortalama beş yılda bir yenilenmesi gerekiyor. İnsanlar için daha önce lüks olan birçok şey artık temel ihtiyacı haline geldi. Bu ihtiyaçlardan biri de iyi bir yaşam alanı. İnsanlar, yaşadıkları alanlara ve çevrelere özen gösterirler. Bunun için çaba gösterirler. İşte iç mimarlığın çıkışı bu nedenledir. İnsanların estetik ve güzellik ihtiyacına en iyi şekilde cevap vermeyi prensip edinen iç mimarlık, iyi bir iç mimarinin ve iç dekorasyonun sağlanması için vardır. İç mimar evinizin, çalışma alanınızın ya da işletmenizin,dizayn edilmesini sağlar. Size bu konuda fikirler verir. İyi bir iç mimar,farklı görüş açısına sahip olmalıdır. Normal insanların göremediği ayrıntıları görebilmeli,olumsuz durumlara karşı hemen çözüm üretebilmelidir.Bu tür özellikleri barındıran iç mimarlar,işlerinde başarılı olurlar ve kendilerini daha da geliştirme imkanı bulurlar” diye konuştu.

İç mimar sanatçıdır, onlara danışmaktan vazgeçmeyin

İç mimarların dekoratörlüğün yanı sıra görselliğe de önem verdiğini anlatan Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Özçelik, şunları söyledi:

“İç mimar tasarımlarını uyumlu bir dile Çevirir, konsept doğrultusunda gözle görülür bir atmosfer ortaya çıkarır.Teknikleri vardır, fakat ilk amaçları konforlu, pratik, ergonomik, kullanışlı ve çevre dostu çözümler üretmektir. Kullanılacak alanı amacına yönelik şekillendirir, konsept doğrultusunda görsel zevke uygun hale getirir. İç mimarlar sanatçıdır; kendini ifade edebilmek için binaları ve duvarları kullanır, onları baştan yaratır. İç mimarlar daha keyifli atmosferlerde Yaşamak, verimli ve çevre dostu bir dünya için varlar. Onlara fikir danışmaktan ve dinlemekten vazgeçmeyin.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/mobilya-sektoru-ic-mimarlara-emanet_100791.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!