Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mobilyacıların Hedefi 3,2 Milyar Dolarlık İhracat

Dünya piyasasında Çin'den Nijerya'ya kadar ulaşan bir ihracat ağı olduklarını açıklayan Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği Başkanı Bostan, İran'a ihracatın, yaptırımların kaldırılmasıyla en az 2 katına çıkacağını düşünüyor.

yapi.com.tr/AA
Mobilyacıların Hedefi 3,2 Milyar Dolarlık İhracat

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği Başkanı (MOBSAD) Adnan Bostan, Türkiye mobilya sektörünün, 2015 yılını 2,7 milyar dolarlık ihracatla kapattığını belirterek, "Mobilya sektöründe 2016 yılı için hedefimiz 3,2 milyar dolar ihracat yapmak" dedi.

Bostan, yaptığı değerlendirmede, İran'a yaptırımların kaldırılmasının mobilya sektörüne olumlu yansıyacağını vurgulayarak, "Bazen çok yüksek ihracat beklediğimiz pazarlar siyasi ve ekonomik olarak kapansa da yeni pazarlar açılıyor. İran, beklediğimiz bir pazar değildi. İran bizim için çok önemli. Ambargonun kaldırılmasıyla mobilyacılarımız iki defa sektörel iş ziyaretinde bulunarak çeşitli bağlantıların ilk temelini attı" diye konuştu.

"İran'dan binin üzerinde sektör temsilcisini ağırlayacağız"

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı’nın (İMOB) 12'ncisini organize ettiklerini hatırlatan Bostan, "Bu sene 400’ün üzerinde firmanın katılımıyla dünyadan 30 bine yakın yabancı misafiri ağırlayacağız. Yeni trendlerin hepsini sergileyecek firmalarımız, ihracat hedeflerini tutturmak için yeni bağlantılarını gerçekleştirecekler. Bu fuarda kilo fiyatının 17-23 dolar arasında olduğu katma değerli mobilyaları hem Türkiye hem dünya alıcısına sunuyoruz. Çok yeni ve tüketiciyi kuşatıcı mobilyalar var. Tüketicilerimizin katma değerli ürüne destek vermesini bekliyoruz" bilgilerini verdi.

Bostan, İran pazarından binin üzerinde sektör temsilcisini İMOB'da misafir edeceklerine dikkati çekerek, "İranlı heyetlerle birçok ortaklıklar ve anlaşmalar yapılacağını düşünüyoruz. Beklentimiz oldukça yüksek. İran'a ihracatın, yaptırımların kaldırılmasıyla en az 2 katına çıkacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"2016 yılı için hedefimiz 3,2 milyar dolar ihracat yapmak"

Bu yıl için ihracat hedeflerini de paylaşan Bostan, şunları kaydetti:"Türkiye mobilya sektörü, 2015 yılını 2,7 milyar dolarlık ihracatla kapattı. 2016 yılı için hedefimiz 3,2 milyar dolar ihracat yapmak. Hedeflerimize ulaşabilmek için katma değerli mobilyaları dünya pazarına sunuyoruz. 2023 hedefimiz ise 10 milyar dolar. Türk zanaatkarlarının ürettiği ürünler dünya piyasasında tercih ediliyor. Dünya piyasasında Çin’den Nijerya’ya kadar ulaşan bir ihracat ağımız var. Türk mobilyası bu pazarlarda yerini almaya devam ediyor. MOBSAD olarak bu yolda yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." Bostan, dünya mobilya ihracatında ilk 5'e girmeyi hedeflediklerinin altını çizdi.  Hem ihracat kalemlerini çeşitlendirmek hem de ihracat yapılan ülke sayısını arttırmak için çalıştıklarını aktaran Bostan, "Mobilya şirketlerimiz dünyada gidilmedik pazar bırakmamak için dünyanın dört bir yanında her kapıyı çalmaya devam ediyor" dedi.

Bostan, mobilya sektöründe KDV'nin yüzde 18 olmasından yakınarak, yetkililerden bu durumun ortadan kaldırılmasını beklediklerini anlattı. Sektördeki istihdam üzerinde bulunan vergisel yüklerin kaldırılmasını isteyen Bostan, "MOBSAD üyeleri olarak zanaatkar kesimi temsil ettiğimiz için çok fazla istihdam sağlıyoruz. İstihdamdaki vergi yükünün kaldırılması için destek bekliyoruz. Mobilya sektörünün üzerindeki yüklerin kaldırılmasıyla bir çok genç insanı yetiştirme şansımız olacak. Devletimizden, mobilya sektörünün Türk endüstri ve sanayisinde hak ettiği yeri alması için desteğini beklemekteyiz" görüşünü de paylaştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mobilyacilarin-hedefi-3-2-milyar-dolarlik-ihracat_142743.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!