Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

MOSDER Mobilya Sektörünün Röntgenini Çekti

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), Nielsen Araştırma şirketine yaptırdığı markalı mobilya tüketicilerinin profili, ürün kullanım ve satın alma davranışları, mobilya markalarının bilinirliği ile tüketici nezdindeki imajlarını ortaya koyan kapsamlı araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

yapı.com.tr
MOSDER Mobilya Sektörünün Röntgenini Çekti

Türkiye mobilya sektörünün yüzde 75’ini temsil eden MOSDER, sürdürülebilirlik yaklaşımı ile mobilya tüketicisini araştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda ‘MOSDER 2015 Tüketici Tutum Davranış, Marka, İmaj ve Konumlama Araştırması’nın sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan ve Nielsen Tüketici İçgörü & E-ticaret Müşteri Çözüm Ortağı Nur Serenli tarafından açıklanan rapora göre; markalı mobilya tüketicilerinin ortalama hane geliri 2013 yılında 2 bin 153 TL iken 2015 yılında 2 bin 528 TL’ye çıktı.

Satın almada ilk kriter: Peşin fiyatına taksit

Rapora göre, her 4 tüketiciden 3’ü mobilya satın alırken ‘taksitli’ alışverişi tercih ediyor. Mobilya alımına karar veren kitlenin kadınlar olduğu ve kadınların satın almada en çok dikkat ettikleri kriterin yüksek taksitlendirme olduğunu belirten MOSDER Başkanı İsmail Doğan, “Türkiye’deki mobilya satışlarının yaklaşık yüzde 70’i ana caddelerdeki mobilya mağazalarından gerçekleşiyor ve bu mağazaların neredeyse tamamı müşterilerini kredi kartlarına yaptıkları taksit seçenekleriyle memnun edebiliyor. Taksitli alışveriş yapanların ortalama ödeyebilecekleri taksit miktarı 300 TL. Yüz yüze 15 farklı ilde gerçekleştirdiğimiz kapsamlı araştırmalar da gösteriyor ki; tüketici peşin fiyatına ‘taksitli’ alışveriş yapmak istiyor ve taksit sayısında 12 ayı tercih ediyor” dedi.


Ortalama 9 yılda bir mobilya değiştiriliyor

Tüketicilerin ortalama mobilya yenileme süresi 2013 yılında olduğu gibi bu yıl da 9 yıl olduğuna değinen İsmail Doğan, özellikle Karadeniz bölgesinde tüketicilerin daha sık mobilya yenilediğine ve mobilya değiştirmedeki ana sebebin; halen ‘mobilyanın eskimesi ve yıpranması’ olduğuna dikkat çekiyor. Tüm bu bilgilerin yanı sıra, mobilyada yeni tasarımların çıkması, aynı mobilyayı kullanmaktan sıkılma, ev değiştirme ve evlilik nedenleriyle de mobilya yenileme nedenleri bir önceki yıllara göre değişim gösteren konular arasında.
    
Mobilya tüketicisinin internet kullanımı ciddi oranda artış gösterdi

Günümüz çağında her iki kişiden birinin interneti sık sık kullandığını ifade eden MOSDER Başkanı İsmail Doğan; “İnterneti kullanma oranı 2013 yılına göre önemli ölçüde yükselmiştir. Yaptığımız araştırmaya göre iki yıl öncesine kadar bu oran yüzde 67 iken bu yıl yüzde 81’e çıkmıştır. Aynı zamanda mobilya markalarının internet sitelerini ziyaret eden kişi sayısı oranı yüzde 6’dan yüzde 10’a yükselmiştir. Bu da bize gösteriyor ki Türkiye’deki mobilya tüketicisi satın almadan önce internet üzerinden ürünü incelemek ve öyle karar vermek istiyor” dedi.

Tüketici "Dokunmadan almam" diyor

MOSDER Başkanı İsmail Doğan, her 10 kişiden 1’inin mobilya markalarının online web sayfalarını incelediğinin, ancak konu satın almaya geldiğinde online alışveriş sitelerini tercih etmediklerinin altını çizerek, şunları söyledi: “İnternetten mobilya satın almayacağını belirtenlerin oranı 2013 yılında yüzde 68 idi, bu yıl ise bu oran yüzde 78’e yükseldi. Satın almama nedenlerinin başında ise ürüne dokunma ya da inceleme fırsatlarının olmadığı ve internetten ürün alma alışkanlıklarının bulunmaması. Tüketiciler markaları inceleyip, yenilikleri takip etmek için interneti kullanıyor ama yine de ‘Dokunmadan almam’ diyor”.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mosder-mobilya-sektorunun-rontgenini-cekti_138269.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!