Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Munzur Özgür Aksın Meclisi'nden Açıklama

Munzur Vadisi Milli Parkı'nda yapılması planlanan baraj ve HES projelerine ilişkin bir açıklama yapan Munzur Özgür Aksın Meclisi, alınan yargı kararları ile yıllardır yürüttükleri hukuk mücadelesinin görmezden gelinerek, projelere dair yeni bir gelişme yaşanmışçasına yapılan haberlere tepki gösterdi.

yapi.com.tr
Munzur Özgür Aksın Meclisi'nden Açıklama

Munzur'a dair açıklamaların meclis ile birlikte değerlendirilerek yapılması gerektiğini belirten Munzur Özgür Aksın Meclisi, “Munzur'a dair mücadele yürüten ve emek sarf eden herkesi meclis ile dayanışmaya çağırıyoruz, kapımız herkese açıktır. Zira, Munzur sadece bizlerin değil tüm insanlığın kültürel ve doğal mirasıdır.” ifadelerini kullandı.

BirGün’den Barış Kop’un haberine göre; Meclis açıklamasında, “Son açıklanan karar Munzur Vadisi Milli Parkı yönünden yeni bir hukuksal durum üreten bir karar değil aksine daha önce açılan davada 'üstün kamu yararı' kararı iptal edildiğinden Munzur Vadisi Milli Parkı'nda baraj ve HES inşa edilemeyeceğini belirten bir karardır.” İfadelerine yer verdi.

Ankara 3. İdare Mahkemesi'nce alınan kararın, meclis bileşenlerince 17 Aralık 2018 tarihinde Dersim Ana Fatma ziyaretinde gerçekleştirilen basın açıklamasıyla paylaşıldığını aktaran Munzur Özgür Aksın Meclisi, Konaktepe Barajı ve Konaktepe HES I - Konaktepe HES II projesinin lisansının da Av. Barış Yıldırım tarafından açılan dava neticesinde Danıştay 13. Dairesi tarafından iptal edildiğini, iptal kararının da Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından onaylanarak kesinleştiğini belirtti.

Meclis, Konaktepe Barajı ve Konaktepe HES I - Konaktepe HES II için Bakanlar Kurulu’nca alınan ve 13/01/2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Acele Kamulaştırma Kararı'na karşı açılan davalarda da önce yürütmeyi durdurma müteakiben de Danıştay 6. Dairesi tarafından iptal kararlarının verildiğini, Anayasa’nın 138. maddesi uyarınca da anılan kararların Yasama, Yürütme ve İdare makamlarını bağlayıcı olduğunu ifade etti.

"Munzur tüm insanlığın kültürel ve doğal mirasıdır"
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Gelinen aşama itibariyle hukuken Munzur Vadisi Milli Parkı'na baraj ve HES Projelerine dair alınan yargı kararları ve Munzur Özgür Aksın Meclisi'nin yılardır yürüttüğü mücadele belirtilmeksizin baraj ve HES Projelerine dair yeni gelişmeler varmış gibi haber ve açıklamalar yapılması Munzur Mücadelesinin uzun yıllardır yürütülerek elde edilmiş çok önemli kazanımlarına zarar verecektir.

Munzur Vadisi Milli Parkı'nın kültürel ve doğal mirasını korumak adına yola çıkan Munzur Özgür Aksın Meclisi olarak Munzur'a dair açıklamaların meclis ile birlikte değerlendirilerek yapılmasını gerekliliğini belirtmek isteriz.

Munzur Özgür Aksın Meclisi olarak Munzur'a dair mücadele yürüten ve emek sarf eden herkesi / herkesimi Meclis ile dayanışmaya çağırıyoruz, kapımız herkese açıktır. Zira, Munzur sadece bizlerin değil tüm insanlığın kültürel ve doğal mirasıdır.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/munzur-ozgur-aksin-meclisinden-aciklama_176101.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!