Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Müteahhit Kaçıp Gitti Öğrenciler Okulsuz Kaldı

Denizli’de depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Adil Mustafa Musaoğlu İlkokulu’nun yeniden yapım işini üstlenen müteahhit, inşaatı yarım bırakarak kaçtı.

yapi.com.tr
Müteahhit Kaçıp Gitti Öğrenciler Okulsuz Kaldı

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde yer alan Fatih Mahallesi’nin tek ilkokulu olan Adil Demireren Mustafa Musaoğlu İlkokulu’na 2017 yılında depreme dayanıksız raporu verildi. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okulun yıkılarak yeniden yapılmasına karar verdi. Yıkımı gerçekleşen okulun yeniden yapımı için bir müteahhit ile el sıkışıldı.

BirGün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre; iktidara yakın olduğu iddia edilen bir şirketin yapımına başladığı ve 15 Nisan 2019’da tamamlanacağını belirttiği okul inşaatı yarım kaldı. Yapım işini üstlenen müteahhidin ekonomik gerekçelerle okulu yapamayacağını bildirdiği öğrenildi. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, müteahhidin inşaattan çekilme talebini kabul etmedi. Müteahhit ise bir gece yarısı kentten kaçtı.

İnşaatı yarım kalan Adil Demireren Mustafa Musaoğlu İlkokulu’nda öğrenim gören yaklaşık 800 öğrenci, okulsuz kaldı. Öğrenciler, mahallelerinin iki kilometre uzağındaki başka bir okulda eğitime devam etmek zorunda bırakıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, öğrencilerin yaşadığı mağduriyeti TBMM gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a da seslenen Karaca, “Okul inşaatlarını yandaş müteahhitlere değil, liyakatlı ellere teslim edin.” ifadesini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muteahhit-kacip-gitti-ogrenciler-okulsuz-kaldi_177177.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!