Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Nemrut Kraterindeki Yapılaşma Hakkında Suç Duyurusu

Nemrut Dağı Krater Gölü ve Kalderası’na ‘tuvalet’ ve ‘sosyal tesis’ adı altında yapılan betonarme inşaat çalışmaları hakkında DEVA Partisi Bitlis İl Başkanlığı suç duyurusunda bulundu.

yapi.com.tr
Nemrut Kraterindeki Yapılaşma Hakkında Suç Duyurusu

Bitlis sınırları içerisinde yer alan Nemrut  Krater Gölü ve Kalderası'na tuvalet ve sosyal tesis yapmak için başlatılan yapılaşmayla ilgili DEVA Partisi Bitlis İl Başkanlığı  yapının kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. DEVA Partisi Bitlis İl Başkanı Av. Burhan Aksoy, “Bizim en büyük korkumuz turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Nemrut'un ticarete açılmasıdır.” dedi.

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre; Nemrut Dağı Krater Gölü ve Kalderası'nda ki  yapılaşmayla ilgili konuşan DEVA Partisi İl Başkanı Burhan Aksoy, ”Bu inşaat Ağustos ayında başlamıştı gelen tepkiler üzerine Bitlis Valiliği inşaatı durdurma kararı aldı ancak aldığımız bilgiye göre bazı siyasi baskılar sonucunda Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Valiliği devre dışı bırakarak inşaatın yapımına devam etmesi yönünde karar verdi.

Biz de Deva Partisi İl Başkanlığı olarak SİT alanına yapılan bu inşaat çalışmasını durdurmak için 2865 sayılı kanuna göre buraya bir çivi dahi çakılamayacağı gerekçe göstererek suç duyurusunda bulunduk. Bugün böyle bir çalışma yapan yarın başka bir inşaat çalışması da yapabilir. O bölgenin yapısına zarar verecek bu gibi çalışmaların önüne geçmek için suç duyurusunda bulunduk. Olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/nemrut-kraterindeki-yapilasma-hakkinda-suc-duyurusu_182356.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!