Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

New York’lu Müteahhit Picasso Perdesine Karşı

New York’un ünlü Four Seasons restoranının duvarına asılı devasa bir Picasso çizimi mahkemelik oldu.

yapi.com.tr
New York’lu Müteahhit Picasso Perdesine Karşı

Four Seasons restauranı Seagram Binası’nın giriş katında yer alıyor. Pablo Picasso’nun 1919 yılında Le Tricorne adlı bale gösterisinin perdesi olarak yaptığı 5.8 metre yüksekliğindeki çizim ise, Four Seasons restoranının 1959’da kapılarını açmasından bu yana bir duvarda asılı duruyor. Çerçevesiz olan boyanmış tiyatro perdesinde, bir boğa güreşi arenasına bakan insanlar resmediliyor.

Reuters’ın haberine göre Seagram Binası, Aby Rosen adlı bir müteahhite ait. Rosen, Picasso’nun elinden çıkan perdenin yapışık olduğu duvarın yıllar boyunca bitişikteki mutfaktan gelen buhar ve nem yüzünden hasar gördüğünü ve tamir edilmesi gerektiğini savunuyor.

‘Cips gibi kırılır’

Perdenin duvardan sökülmesini istiyor. Picasso çiziminin sahibi ise kâr amacı gütmeyen The New York Landmarks Conservancy (New York Simgelerini Koruma) adlı bir grup.

Sökme girişimini mahkeme kararıyla şimdilik durduran grup perdenin çıkartıldığı anda büyük zarar göreceğini belirtiyor. Binanın sahibi olan Rosen’in söz konusu sanat eserini sevmediğini ve ‘kilim’ diyerek küçümsediğini iddia eden grup, çizimin kaldırılmasının şehrin simgelerinden olan restoranın bütünlüğünü bozacağını da belirtiyor.

Son kararı hâkim verecek

Rosen de duvarın tamir edilmesinden sonra Picasso çizimini tekrar yerine asıp asmayacağı konusunda da yorum yapmıyor. Zaten Rosen’in avukatları başkasına ait bir resmin sonsuza kadar müvekkillerinin binasında kalamayacağını savunuyor. Bir sanat eseri nakliye uzmanı ise perde yerinden söküldüğü an “patates cipsi gibi kırılacağı” uyarısını yapıyor. New York’ta görülen davada çizim ile ilgili son kararı hakim Carol Edmead verecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/new-yorklu-muteahhit-picasso-perdesine-karsi_118982.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!