Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Müteahhitler 'Bakanlık'la Çalışma Grubu Kuracak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin açıklamasına göre, müteahhitler ile Bakanlık Haziran ayı boyunca faaliyet gösterecek bir ortak çalışma grubu kuracak.

yapi.com.tr
Müteahhitler 'Bakanlık'la Çalışma Grubu Kuracak

Türkiye Müteahhitler Birliği ile Ekonomi Bakanlığı, sorunlara çözüm üreterek sektörün gelişmesine katkı sağlamak için ay sonuna kadar ortak çalışma grubu kuracak. Geçtiğimiz günlerde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile bir araya gelen Türkiye Müteahhitler Birliği üyeleri, sektörün sorunlarını aktarmış, özellikle Libya’da son günlerde yaşanan sıkıntılı sürece yönelik önlem alınması talebinde bulunmuştu. Birlik üyeleri, sektörün sorunlarına daha kolay çözüm üretilebilmesi amacıyla, bakanlık ile birlik arasında ortak çalışma grubunun oluşturulmasının önemli olduğunu dile getirmişti.

Haziran ayı sonuna kadar kurulması talimatı

Dünya Gazetesi'nden Özüm Örs'ün haberine göre, basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda, firma temsilcileri sektörün yurtdışındaki çalışmaları açısından önemli olan birkaç noktanın altını çizdi. Irak’ın Türkiye için önemli bir pazar olduğu vurgulanırken, mevcut faaliyetlerin Kuzey Irak’ta yoğunlaşmış olmasına karşın gerek ülkenin kuzeyinde, gerekse Bağdat ve Basra bölgelerinde büyük iş potansiyeli bulunduğu kaydedildi.

TMB ile Ekonomi Bakanlığı arasındaki mevcut ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve sektörün sorunlarına daha kolay çözüm üretilebilmesi amacıyla bir ortak çalışma grubunun oluşturulmasına işaret edilirken, anılan çalışma grubunun en kısa zamanda faaliyete geçirilmesi istendi. Görüşmede Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, sektöre oldukça önem verdiklerini vurgulayarak, söz konusu ortak çalışma grubu faaliyetlerinin sektörün gelişimine büyük katkıda bulunacağına inandığını ve bu çalışma grubunun haziran ayı sonuna kadar kurulması için gerekli talimatı vereceğini ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muteahhitler-bakanlikla-calisma-grubu-kuracak_121217.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!