Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nükleer Santrala Yeşil Yapraklı Logo

Nükleer turuna çıkan milletvekilleri, Rusya'da Akkuyu'ya kurulacak reaktörün tribünlerini yerinde inceledi.

yapi.com.tr
Nükleer Santrala Yeşil Yapraklı Logo

Radikal'den Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre, nükleer turuna çıkan milletvekilleri, Rusya’da Akkuyu’ya kurulacak reaktörün tribünlerini yerinde inceledi. Meclis Sanayi ve Enerji Komisyonu’nda tüm partilerden oluşan milletvekilleri ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinden oluşan bir heyet Rusya’nın Voronej bölgesinde işletilen nükleer santrallar ile Akkuyu’da kurulacak santralın inşa halinde bulunan bölümlerinde inceleme yaptı. Milletvekilleri, Akkuyu’ya santral kuracak olan Rus devlet nükleer şirketi Rosatom yetkililerinden Akkuyu reaktörüyle ilgili bilgi de aldı.

Milletvekillerine sunulan brifing dosyalarında Akkuyu Şirketi’nin santral için seçtiği amblem de yer aldı. Akkuyu Nükleer Güç Santralı AŞ’nin logosunda kızıl atomik hareketlerin ortasında çevrecilik vurgusuyla yeşil yaprağın yer alması dikkati çekti. Milletvekillerine amblemin bir maketi de hediye edildi.

Milletvekilleri, Leningrad-2 ve Novovoronezh nükleer santrallarında Akkuyu’ya kurulacak birebir aynı olan reaktörde dev tribünlerin önünde fotoğraf çektirdiler. Bazı milletvekilleri ziyaretlerden ayrıntıları sosyal medyadan paylaştı. AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Moskova’da Rus parlamenterler ve Türkiye’deki santralı yapacak ekiple görüştüğünü belirtti. Erdoğan, kaygılara ilişkin “Leningrad-2’deki nükleer tribünden Mersin Akkuyu’ya 4 adet kurulacak. Her biri bin 200 megavatt elektrik üretecek. Nükleer tribün, 120 santimlik beton şapkanın altında koruyucu olarak kalacak. 9 şiddetindeki bir depremden uçak çarpmasına kadar tedbirleri alınmış, tehlike anında kendini kilitliyor. Brüksel’in tam merkezinde bu nükleer santralın gelişmemiş modeli varken karşı çıkmak niçin?” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/nukleer-santrala-yesil-yaprakli-logo_121117.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!