Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Nükleerde ‘Sinop’ İmzası Haziran Ayında Atılabilir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sinop’a yapılacak nükleer santral konusunda, “Nükleer Santral Projesi Ev Sahibi Ülke Anlaşması hazirana kadar Meclis’ten geçecek” dedi.

yapi.com.tr
Nükleerde ‘Sinop’ İmzası Haziran Ayında Atılabilir

Yıldız, Japonya seyahati öncesi, Nikkei gazetesiyle yaptığı söyleşide, haziran ayına kadar, yatırım yapacak Türk, Japon ve Fransız şirketlerinin nükleer santral proje şirketini kurmayı planladıklarını bildirdi. Bakan Yıldız, Türkiye tarafının hisse oranı ile ilgili olarak, “Yüzde 35-49 arasında düşünülüyor” dedi.

Hollande ay sonu geliyor

Nükleer santralın işletmesini üstlenecek Fransız GDF Suez’in de yatırım yapmasının öngörüldüğünü kaydeden Yıldız, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ile Başbakan Erdoğan’ın bu ayın sonlarında Türkiye’de gerçekleştirilmesi planlanan ikili görüşmelerde Japon - Fransız konsorsiyumunun üstleneceği proje üzerinde fikir alışverişinde bulunacaklarını açıkladı. Elektrik altyapısı sektöründe yer almaları için Japon şirketlere çağrıda bulunan Yıldız, şöyle dedi:

“Kahramanmaraş’ta termik santral kurulması yönünde çalışmalar devam ediyor. 10 milyar dolarlık bir proje. 6-7 bin megavat gücünde birçok termik santralin inşası planlanıyor. Türkiye, Katar ile müzakerelerini sürdürürken, Japonya’dan Mitsubishi Corporation ve Mitsui Co., ile Çinli şirketler ilgilerini beyan etmiş durumda. 2-3 ay içerisinde karar vermek istiyoruz.”

Bilim üniversitesi...

Türkiye ile Japonya’nın kuracakları bilim ve teknoloji üniversitesi ile ilgili mutabakat muhtırasının imzalanacağını açıklayan Yıldız, üniversiteye İstanbul’un Asya yakasında 120 bin metrekarelik bir alanın tahsis edilmesinin planlandığını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/nukleerde-sinop-imzasi-haziran-ayinda-atilabilir_115433.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!