Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

O Köprünün Sırrı Çözüldü

Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını tamamladığı 1071 Malazgirt Bulvarı üzerinde yükselen ve vatandaşların ne için yapıldığını merak ettiği köprünün nereye bağlanacağı ortaya çıktı.

yapi.com.tr
O Köprünün Sırrı Çözüldü

Hürriyet’ten Mert Gökhan Koç'un haberine göre, vatandaşlar, yeni yapılan bulvar üstünde kullanıma açılmayan bir köprü olduğunu ve hatalı olarak inşa edildiğini ileri sürdü. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, köprünün adının 1. Gıyaseddin Keyhüsrev olduğunu ve Dışişleri Bakanlığı arazisi içerisine gittiğini açıklayarak, şu bilgileri verdi:

Protokol yolu olacak

“Bakanlık arazisini kullanırken resmi olarak prokotol girişleri için köprü yapılması istendi. Şu anda çalışmayacak fakat Dışişleri Bakanlığı resmi olarak o bölgeye taşındığında bir gidiş ve bir geliş olmak üzere hizmet verecek. Köprü prokotol gereği yapıldı ve sadece Dışişleri Bakanlığı’na gidenler kullanabilecek. İddia edilenlerin aksine hiçbir hatası da bulunmayan köprü projeye uygun olarak hazırlandı. Bölgedeki koşullar nedeniyle daha sonradan yapılma şansı yoktu ve bu yüzden önceden inşa edildi.” Balgat Karakusunlar’daki Dışişleri Bakanlığı’na ait 132 dönüm büyüklüğündeki araziye, bakanlığın yerleşim sorununa uzun vadeli bir çözüm bulunması amacıyla tüm hizmet binalarının toplanması kararlaştırıldı. Yerleşkenin koplam kullanım alanı 185 bin 300 metrekare olacak."

http://www.yapi.com.tr/haberler/o-koprunun-sirri-cozuldu_118228.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!