Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

ODTÜ Yolu Bitti, Keşif Heyeti Ancak Geldi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ve dava konusu olan ODTÜ yolunda bilirkişi keşfi yapıldı. Keşfe, davacı ve davalı tüm taraflar katıldı.

yapi.com.tr
ODTÜ Yolu Bitti, Keşif Heyeti Ancak Geldi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin geceyarısı operasyonu ile bayramda yol açmak için ağaçlar kesilmiş; ODTÜ’lü öğrencilerin, Yüzüncü Yıl Mahallesi sakinlerinin ve meslek odalarının itirazına rağmen yol yapım çalışmaları başlatılmıştı.

Mahkemenin talebiyle 8 Nisan Salı günü yapılan bilirkişi keşfine, Büyükşehir Belediyesi avukatları, meslek odalarının avukatları, Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ve oda yöneticileri katıldı. Keşif heyetine, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Yönetim Kurulu Üyesi Muteber Osmanpaşaoğlu, Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Sekreteri Deniz Kimyon da eşlik etti. Bilirkişiler, ODTÜ yoluna ait tüm plan notlarını, meclis kararlarını, plan paftasını ve yola dair ulaşım raporlarını taraflardan talep etti.

Keşfin çok geciktiği değerlendirmesinde bulunan Tezcan Karakuş Candan, “Yol bitti,  yürütmeyi durdurma kararının hızlıca verilmesi gerekirdi. Bir plana sadece teknik olarak bakılamaz; sosyal boyutları da vardır. ODTÜ’lü öğrenciler ve Yüzüncü yıl Mahallesi sakinleri yola karşı çıktı; planlama sürecinde halkın katılımı olmadı. Büyükşehir Belediyesi, ulaşım ana planı olmadan, plan askıdayken hukuku çiğneyerek ve 3 bin ağacı katlederek yolu açtı” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/odtu-yolu-bitti-kesif-heyeti-ancak-geldi_119208.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!