Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Polimeks İnşaat Guinness Rekorlar Kitabı'nda

Polimeks İnşaat'ın Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta inşa ettiği Kültür ve Eğlence Merkezi, 47,6 metre yüksekliğinde dünyanın en büyük kapalı alandaki dönme dolabıyla Guinness rekorlar kitabına girdi. Türkmenistan Anayasası'nın kabulünün 20. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında hizmete açılan Kültür ve Eğlence Merkezi'nin rekorlar sertifikası,

yapi.com.tr / AA
Polimeks İnşaat Guinness Rekorlar Kitabı'nda

Foto: Merdan Chariyev (AA)

Polimeks İnşaat'ın Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta inşa ettiği Kültür ve Eğlence Merkezi, 47,6 metre yüksekliğinde dünyanın en büyük kapalı alandaki dönme dolabıyla Guinness rekorlar kitabına girdi. Türkmenistan Anayasası'nın kabulünün 20. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında hizmete açılan Kültür ve Eğlence Merkezi'nin rekorlar sertifikası, açılış töreninde Guinness Rekorları'nın resmi temsilcisi Amanda Maken tarafından Aşkabat Belediye Başkanı Şamuhammet Durdılıyev'e verildi.
    
Aşkabat'ta eğlence konseptli inşa edilen ilk proje olma özelliğini taşıyan kültür ve eğlence merkezi 98 milyon dolara maloldu. Mimarisi ile Aşkabat'a renk katan merkez, 25.950 metrekare alanda 5 kattan oluşuyor. Binada çocuklar için eğlence alanları, bilardo salonları, kafeler, restoran, fastfood alanları, bowling alanı, uzay müzesi, mağazalar ve ofisler bulunuyor. 177 araçlık otoparkı bulunan merkezin cam ile çevrelenmiş cephesinde kurulan dönme dolaptan tüm şehir seyredilebiliniyor.
    
Polimeks, 2008 yılında Aşkabat'ta 133 metre yüksekliğinde bayrak direği kurarak bir rekora imza atmıştı. Yine aynı şirket tarafından inşa edilen 15 hektarlık alandaki 27 adet fıskiyeler kompleksi ve televizyon kulesi de rekorlar kitabına girmişti. Türkmenistan'da 2003 yılında 40 Türkmen kadının 8 ayda dokuduğu 1,5 ton ağırlığındaki 301 metrekarelik el halısı da Guinness Rekorlar Kitabında yer almıştı.

Öte yandan, Polimeks İnşaat'ın aldığı 100'ün üzerindeki projelerin toplam bedeli 5 milyar doları aşıyor. Şirket, inşaat alanında dünyada 59. sırada bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/polimeks-insaat-guinness-rekorlar-kitabinda_91871.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!