Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Polimeks'ten Awaza Bölgesi’ne Marina

Polimeks’in Hazar Denizi -Awaza Bölgesi’ndeki Yelken Yat Kulubü hizmete açıldı. Bölgenin ilk marinası olan ve yaklaşık 90 milyon dolar yatırım değerine sahip Yelken Yat Kulübü, 15 Ağustos’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov’un da çalışma toplantısına ev sahipliği yaptı.

yapi.com.tr
  • Polimeks'ten Awaza Bölgesi’ne Marina
  • Polimeks'ten Awaza Bölgesi’ne Marina
  • Polimeks'ten Awaza Bölgesi’ne Marina
  • Polimeks'ten Awaza Bölgesi’ne Marina

Türkiye’nin en büyük yurtdışı müteahhitlik şirketlerinden Polimeks İnşaat, Türkmenistan’ın Awaza Bölgesi’nin ilk marina projesini hayata geçirdi. Hazar Denizi kıyısında yaklaşık 1 kilometrelik sahiliyle Yelken Yat Kulübü, 90 milyon dolar değerindeki yatırım ile gerçekleşti.

Türkmenbaşı Uluslararası Havaalanı’na 25 km mesafede bulunan ve toplam 360 bin metrekarelik geniş bir alan üzerinde kurulu tesiste, 200 metrekareden başlayan büyüklüklerde 44 villa bulunuyor. Ortalama olarak bir kişiye 1000 metrekare alan düşen Yelken Yat Kulübü; 13 binada bulunan toplam 66 apart oda, 15 metrekare açık alan, özel telefon hattı ve yangın koruma sistemleriyle konforlu bir yaşam alanı sunma iddiasını taşıyor.

Lüks konaklama imkanları ve zengin yaşam alanlarıyla dinlence, eğlence ve sporu bir araya getiren Yelken Yat Kulübü, Türkmenistan’ın turizm merkezi Awaza’da bölgenin en kapsamlı ve en konforlu tesisi olma özelliğini taşıyor. Marinada, yelken ve yatların yararlanabileceği hizmetler, açık spor alanları ve motorlu su sporları imkanlarıyla hizmet veriliyor.

Tesisin 4 bin ve 4 bin 400 metrekarelik 2 adet suni göleti, çevrelerindeki yeşillendirilmiş açık alanlar ve kafeler, dinlenme ortamını oluşturuyor. Ulaşımın golf arabalarıyla sağlandığı tesiste, göletlerin çevresinde yürüyüş parkurları ve tesis genelinde bisiklet yolları da bulunuyor.

Tesise özel yaklaşık 1 km uzunluğundaki plajda, 80, 93 ve 113 metre uzunluğunda 3 iskeleden yararlanılıyor. 80 metrelik iskele yatların yanaşması, 93 metrelik iskele güneşlenme platformları ve locaları, 113 metrelik iskele ise motorlu su sporları için kullanılıyor. Her yaş grubunun yararlanabileceği farklı havuzlar da, tesiste büyük bir alana yayılıyor. 2 bin 500 metrekarelik açık havuz ve 100 metrekarelik ısıtmalı kapalı yetişkin havuzunun yanı sıra 150 metrekarelik çocuk havuzu da bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/polimeksten-awaza-bolgesine-marina_111564.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!