Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Robinson Crusoe 389 Tehdit Altında

Beyoğlu'nda son yıllarda yaşanan değişim karşısında, İstanbul'un önemli simgelerinden biri olan Robinson Crusoe 389 Kitapevi de direniyor.

yapi.com.tr

Son yıllarda dönüşen Beyoğlu'yla birlikte simgesel değer taşıyan birçok yapının bazen yerel yönetim eliyle, bazen de değişen Beyoğlu dinamikleri ve artan kiralar sebebiyle kayıp gittiğine tanık oluyoruz. Robinson Crusoe 389 da böyle bir zorlukla karşı karşıya olduğunu internet sitesinde yaptığı açıklamayla duyurdu.

1994 yılında "Duvarlar Boyunca Kitap" sözüyle yola çıkan Robinson Crusoe 389, geçen 19 yıl içerisinde İstanbul için önemli simgesel mekanlardan biri haline geldi. Caddeden kitapların görülebileceği şekilde tasarlanan yapı, 19 yıl boyunca İstiklal Caddesi'nin kalabalığında dolaşanları bu sadelikte entelektüel dünyaya davet etti; hem bir soluk, hem arşiv, hem de öğrenme mekanı oldu...

Robinson Crusoe 389 tasarımı ve İstanbul için anlamı üzerine yapılmış röportaj için tıklayınız.

İçerisinde bulunduğu zor duruma kullanıcılarıyla birlikte direnme kararı alan kitabevi, bir de kampanya başlattı. Kampanyanın yaygınlaştırılmasını amaçlayan Beyoğlu dönüşümü içerisinde kalınan zorlu durumun anlatıldığı video ise özellikle sosyal mecrada paylaşılmaya devam ediyor.



 

http://www.yapi.com.tr/haberler/robinson-crusoe-389-tehdit-altinda-_111742.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!