Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sahte Yapı Malzemesi Üreten Firmalara Ceza Yağdı!

Kentsel dönüşüm ile birlikte 6,5 milyon konutu yenilemek harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu süreçte yapı denetim firmalarını ve yapı malzemelerini de takibe aldı. Bakanlık, sahte yapı malzemesi üreten firmalara ceza yağdırdı.

yapi.com.tr
Sahte Yapı Malzemesi Üreten Firmalara Ceza Yağdı!

İlk beş ayda İstanbul genelinde 48 sahte yapı malzemesi üreten firmaya 275 bin TL ceza kesen Bakanlık, İstanbul'daki 309 yapı denetim firmasını da Bakan Bayraktar'ın talimatıyla yakından takip ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İnşaat sektörünün büyük bir gelişme kat ettiği ve son on yılda 5 milyona yakın konutun inşa edildiği Türkiye'de, kentsel dönüşüm süreci ile hızla gelişen yapı malzeme ve yapı denetim sektörünü kaliteden taviz verilmemesi ve suistimallerin yaşanmaması için sıkı denetim altına aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü, Ocak ayında başladığı denetimlerde bugüne kadar boyalar, armatür ve vanalar, kum, çakıl, ısı yalıtım camları, mermer, yapı kimyasalları ve hazır beton gibi yapımalzemeleri üreten 48 firmaya 275 bin TL ceza kesti. İstanbul'da 2012 senesinde ise 8 firmaya, 10 adet ürün bazında toplamda 105 bin TL'lik cezai işlem uygulamıştı.

Merdiven altı üretime geçit yok

Yapı malzemeleri üreten firma sayısının 20 bin civarında olduğu İstanbul'da, ithal ürünler de düşünüldüğünde pazara sunulan ürünler 200 bini aşıyor. Bu ürünlerin tamamında CE ve G Avrupa standardı uygunluğunun olmasıgerektiğini açıklayan Bakanlık, merdiven altı ürünlerin vatandaşlar tarafından ALO 181 hattına şikayet edilebileceğini bildirdi.

83 firmanın belgesi iptal edildi

Yapı Denetim Şubesi'nin Denetim Hizmet Bedellerine ait yetkilerini Belediyelere devrederek evrak yükünü hafifleten İstanbul Çevre veŞehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü, sayıları her geçen artan yapı denetim firmaları üzerindeki kontrollerini sıklaştırdı. Son on yılda 4708 sayılı YapıDenetim Kanunu kapsamında İstanbul'daki 83 firmanın faaliyet belgesinin iptal edildiğini bildiren İl Müdürlüğü, şu an faaliyet gösteren 309 yapı denetim firmasını ise Bakan Erdoğan Bayraktar'ın talimatı ile yakından takip ettiklerini açıkladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sahte-yapi-malzemesi-ureten-firmalara-ceza-yagdi_108333.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!