Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Saros'ta İDK Toplantısına Tepki

Saros Körfezi’ndeki gazlaştırma terminali ve boru hattı projesi için ÇED olumlu kararı iptal edilmesine rağmen yeni bir süreç başlatılmadı. Salgına rağmen İnceleme Komisyonu toplantısı kararına yöre halkı tepki gösterdi.

yapi.com.tr
Saros'ta İDK Toplantısına Tepki

Edirne’nin Saros Körfezi’ne yapılmasını planlanan FSRU Liman ve Boru Hattı Projesi için verilen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararı, Edirne İdare Mahkemesi’nce iptal edilmesine rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 6 Mayıs’ta İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı yapılmasına karar verdi. Bakanlığın kararına tepki gösteren yöre halkı “Hukukun arkasından dolanıyorlar. Mahkeme kararlarını ve bilirkişi raporlarını görmezden geliyorlar.” dedi.

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre; davada bilirkişi raporları doğrultusunda 14 ayrı bilime ve hukuka aykırılık tespit eden mahkeme, 7 Mart tarihinde ÇED olumlu kararını iptal etti.

 

 

Saros Gönüllüleri Dayanışması Sözcüsü Mürşide Çoban, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı illa bu projeyi yapmak istiyorsa, ÇED sürecini yeniden başlatması gerekiyordu. Biz ÇED iptal davasını kazandık. 2’nci ÇED süreci başlaması gerekiyor. Bu sefer mahkeme kararını uygulamamak için İDK, ÇED’i inceleyecek. 2009 yılında dönemin Çevre ve Orman Bakanlığı’nın yayımladığı, zora gelindiğinde çevrecilere dayatılan bir genelgeyle tekrar gündeme getirdiler konuyu. Ancak genelge açık, genelgede ÇED raporunda bir veya birkaç uygunsuz durum düzeltilebilir deniyor. Ama bizim davamızda 10 farklı disiplinden 10 bilirkişinin saptadığı 113 sayfada 14 ayrı uygunsuzluk hüküm altına alınmıştır.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sarosta-idk-toplantisina-tepki_179698.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!