Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sanayi Üretim Endeksi Arttı

Sanayi üretim endeksi, Kasım ayında 2011 yılının aynı ayına göre yüzde 11,3 arttı.

yapi.com.tr / AA
Sanayi Üretim Endeksi Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2012 yılı Kasım ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 7,5, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 13,3 arttı. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 2 azaldı.

Takvim etkisinden arındırılmış endeks, 2012 Kasım ayında, 2011 yılının aynı ayına göre yüzde 3,1, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretim endeksi de bir önceki aya göre yüzde 1,5 arttı.

Sanayi üretimi endeksi ana sanayi grupları sınıflamasına göre, Kasım 2012'de yıllık bazda tek düşüş yüzde 2 ile elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı endeksinde gerçekleşti.

Ana sanayi grupları sınıflamasında imalat sanayi endeksi aylık bazda yüzde 8,4 artarken, yıllık bazda yüzde 13,3 artış gösterdi. Ana sanayi grupları sınıflamasına göre, Kasım ayında yıllık bazda en fazla düşüş yüzde 2 ile elektrik gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı endeksinde gerçekleşti. Söz konusu sektörün endeksinde, aylık bazda yüzde 4,7 yükseliş kaydedildi.

Bu dönemde, yıllık bazda ara malı imalatı endeksi yüzde 14,3, dayanıksız tüketim malı imalatı endeksi yüzde 14,5, enerji endeksi yüzde 0,4, dayanıklı tüketim malı imalatı endeksi yüzde 12,2, sermaye malı imalatı da yüzde 9,2 arttı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sanayi-uretim-endeksi-artti_103782.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!