Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sanayi Üretimi Arttı!

Sanayi üretimi mart ayında yüzde 4.2 artış gösererek beklentilerinin üzerinde geldi. Sanayi üretimi ilk çeyrekte ise yüzde 5.3 artış sergiledi.

yapi.com.tr/AA
Sanayi Üretimi Arttı!

Sanayi üretimi martta yüzde 4.2 artış gösterdi. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,4 azaldı.

Piyasada takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinde yıllık bazda artışın yüzde 3.15 olacağı tahmin edilirken, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış endekste ise aylık bazda yüzde 1.05 düşüş bekleniyordu.

Arındırılmamış üretimde yüzde 4.15 artış

Öte yandan arındırılmamış hesaplamalara göre ise sanayi üretimi martta yüzde 4.15 artış gösterdi. Sanayi üretiminde yıllık bazda arındırılmamış artışın yüzde 3.4 olması bekleniyordu.

Arındırılmamış sanayi üretimi ihracata dayalı üretimin desteğiyle şubatta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4.9 ile beklentilerin üzerinde bir artış kaydetmişti.

Sanayi üretimi ilk çeyrekte yüzde 5.3 arttı

Bu arada mart verisiyle birlikte ilk çeyrek performansı da şekillenmiş oldu. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,3 arttı. Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2014 yılı birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 9,0, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 5,2, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 4,0 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,4 artış kaydedildi. Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2014 yılı birinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde  7,3, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,3 artarken elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde  0,3 azaldı.

Analistlere göre bu veriler, ilk çeyrek büyümesinin güçlü gelebileceğine işaret ediyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sanayi-uretimi-artti_120019.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!