Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Savcıdan Emek için 'Çok Gecikmiş' Talep

Restorasyonu kamuoyunda tartışma yaratan Emek Sineması davalık oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Emek Sineması’nı yıkıp yeni yerinde onaran Kamer İnşaat yetkililerinin aleyhine iddianame hazırladı.

yapi.com.tr
Savcıdan Emek için 'Çok Gecikmiş' Talep

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, iddianamede, “Emek Sineması’nı aslına uygun restore etmedikleri ve komşu kültür varlıklarına zarar verdikleri” gerekçesiyle inşaat şirketinin yetkililerinin cezalandırılmaları talep edildi.

Suç duyurusu

Taksim İstiklal Caddesi’ndeki Türkiye’nin en eski sinema salonlarından biri olan Emek Sineması’nın korunması için büyük mücadele verildi. 2009 yılında kapatılan ve 2013 yılında yıkılan Emek Sineması için yürütmeyi durdurma kararları alındı. Yargı kararlarına karşın dükkânların ve restoranların olduğu Grand Pera projesine devam edildi. TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi avukatları Can Atalay ve Zeynep Atalay yürütmenin durdurulması kararını yerine getirmeyen Kamer İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hasan Ülgünar, Kamer İnşaat yetkilileri hakkında iddianame hazırladı. İddianamede dava dosyasındaki bilirkişi raporuna atıfta bulunarak Emek Sineması’nın aslına uygun restore edilmemesinin yanı sıra tescilli eser “Cercle D’orient ve Melek Apartmanı” binasında çatlaklar oluşturdukları, kazı sırasında gerekli önlemlerin alınmadığı vurgulandı.

Korunamadığına vurgu yapılan iddianamede “Çalışmaların projelere uygun yürütülmediği, gerekli önlemlerin alınmadığı ve komşu kültür varlıklarına zarar verildiği” gerekçesiyle şirket yetkililerinin cezalandırılması istendi.

ETİKETLER: Emek Sineması
http://www.yapi.com.tr/haberler/savcidan-emek-icin-cok-gecikmis-talep_142664.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!