Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Şehir Hastanelerinin Önünde Engel Kalmadı

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "15 şehir hastanesiyle ilgili şu anda Bakanlık olarak yasal anlamda, hukuksal ve idari anlamda bir sorun kalmadı" dedi.

yapi.com.tr
Şehir Hastanelerinin Önünde Engel Kalmadı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şehir Hastanelerinin Türkiye'nin sağlıktaki gelecek vizyonu için çok önemli olduğunu belirtti.

Sağlıktaki dönüşümün şehir hastaneleri ile çok daha iyi kavranabileceğini ifade eden Müezzinoğlu, "Ülkemiz, inşallah en geç 2018 yılı itibariyle, dünyaya da örnek olarak sunulacak bir vizyon projenin sonuçlanmış halini görecek" değerlendirmesini yaptı. Müezzinoğlu, bugün itibariyle ülke genelinde 15 şehir hastanesinin ihale süreçlerinin tamamlandığına işaret ederek, özellikle Ankara bilkent'teki inşaatın çok daha hızlı devam ettiğini bildirdi.

Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Ankara Bilkent'in yüklenici firması, inşallah bizleri mahcup eder. Onlar, bize seneye bu vakitte teslim edeceklerini söylüyor. Yani, bir yıl sonra 3 bin 650 yataklı çok büyük bir kompleks, kapalı alanı yaklaşık 1,5 milyon metrekare olan bir hastane. Taahhüt ettiği süreden 1,5 yıl erken teslim etmeyi öngören yol haritasını belirlemiş. Bunun dışında Elazığ, Yozgat, Adana, Mersin'de de inşaatlar hızla devam ediyor. Depremde birinci bölge olan yerlerde, deprem izolatörü mecburiyeti var. Buraya deprem izolatörleri getirmek mecburiyeti olduğu için de yaklaşık 6 aylık temel atma safhasında bekleme süresi var. Manisa, bu nedenle biraz bekliyor. Konya'da yer değişikliği yaptığımız için yeni yerin teslimi süreci var. Kocaeli'nde askeriyeden aldığımız, askeriye de daha önce orada mühimmat depoladığı için mühimmat, mayın var mı yok mu diye zemin temizleme çalışması 15-20 gün içinde bitecek. Onlarla ilgili kısmi beklememiz var ama 15 şehir hastanesiyle ilgili şu anda Bakanlık olarak yasal anlamda, hukuksal ve idari anlamda bir sorun kalmadı. Gaziantep'de de kamuoyu dedi ki 'İdeal yer, burası olmalı.' Biz o yerle ilgili araştırma yaptık, çalışmalar yapıldı. Bu nedenle zaman kayıplarımız oldu. Bursa'da yine benzer şekilde orman ile ilgili dernekler, yürütmeyi durdurma davaları açtı. Onları bitirdik. Şu anda sıkıntımız var diyebileceğimiz bir iki yer dışında, 15 şehir hastanemizin 12-13'ü yolunu buldu. Fiilen, inşaatlarına başladı. O, bir iki tane de bir iki ay içinde, basit idari veya bürokratik, hukuksal sorunlarını çözerek, ekonomik olarak finansman sorunlarını bitirme aşamaları tamamlanmış olacak."

http://www.yapi.com.tr/haberler/sehir-hastanelerinin-onunde-engel-kalmadi_129784.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!