Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Altı Aydır Asansörü Yapılmayan Hastane

Muğla Sıtkı Koçman Üniversite Hastanesi’nde asansörler çalışmadığı için ameliyattan çıkan hastaların transferi, sedye ile hastane bahçesinden yapılıyor.

yapi.com.tr
Altı Aydır Asansörü Yapılmayan Hastane

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde asansörlerin tadilatı bir türlü tamamlanamıyor.

Tadilatın tamamlanamaması nedeniyle de hastaların transferi sedyeyle bahçeden yapılıyor. Hastanede A Blok zemin katında, fiziksel koşullarının düzeltilmesi gerekçesiyle 2014 yılının Ekim ayında tadilat başlattı. Nisan ayı içinde hizmete açılan katta bulunan asansör ise hâlâ çalışmıyor.

'Tedbir alınmıyor'

Birgün Gazetesi'nden Burcu Cansu'nun haberine göre, SES Muğla Şube Başkanı Fatma Yarış, tadilatın 6 aydır tamamlanamadığını, bunun yanı sıra hasta naklinde hayati öneme sahip blokun asansörlerinin de bozuk olduğunu belirterek, “Hastalar ameliyat sonrası personel gücüyle elle taşınıyor. Yemekler de yine onca kattan personel gücüyle yukarı çıkarılıyor. İş güvenliği ve can güvenliği tedbirleri alınmıyor. Ameliyathane B Blokta bulunuyor. Hastalar ameliyattan sonra enfeksiyon kaparak, yaşamını yitirme riskine rağmen bloklar arasında sedye ile bahçeden geçiriliyor” diye konuştu.

Tadilatta uyarı yok

Tadilatta olan asansörler için uyarı levhası dahi konulmadığının altını çizen Yarış, “Asansörler tadilatta, kapılar açık, herhangi bir uyarı yok. Hastane yönetimi aylar sonra dün şerit çekti. Şerit de yeterli bir koruma özelliğine sahip değil’’ dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/alti-aydir-asansoru-yapilmayan-hastane_131493.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!