Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Akıl Hastanesi Talanına Hayır'

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin ranta açılmasına yönelik düzenlenen panelde konuşan HAZİRAN üyesi Üzüm, ''Yenileme adı altında rant, talan ve yağmaya karşıyız’’ dedi. Panelde ortak koordinasyon kurularak mücadele edilmesi kararı alındı.

yapi.com.tr
1 'Akıl Hastanesi Talanına Hayır'

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin ‘yenileme’ adı altında ranta açılmasına yönelik tepkiler sürüyor. Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN) Bakırköy Meclisi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Yerleşkesi’ndeki talana 'dur' diyebilmek için bir panel düzenledi.

İstanbul Tabip Odası’ndan Prof. Dr. Taner Gören, CHP 24. Dönem Milletvekili Melda Onur, Mimarlar Odası’ndan Mücella Yapıcı, Nöro-Psikiyatri Derneği’nden Doç. Dr. Zehra Betül Yalçıner ve HAZİRAN Bakırköy Meclisi’nden Leyla Koç Üzüm’ün katıldığı panele Bakırköylüler de yoğun ilgi gösterdi.

Birgün Gazetesi'nden Oktay Evsen'in haberine göre, panelin açılış konuşmasını yapan HAZİRAN Bakırköy Meclisi üyesi Leyla Koç Üzüm, ''Bu hastane sadece Bakırköy ile değil, Türkiye ile özdeşleşmiş bir yerdir. Biz yenilemeye değil, yenileme adı altında rant, talan ve yağmaya karşıyız’’ diye konuştu.

Kaçak Saray'ı yapan firma

Yerleşke bünyesindeki Lepra Deri ve Zührevi Hastalıklar Hastanesi’nin de yok edileceğini vurgulayan Üzüm, ''Bu girişimlerle toplumsal hafıza da yok edilmek isteniyor. Sağlık Bakanlığı’ndan 2010 yılında alınan bilgide, Sağlık kampüsü projesine göre Lepra Hastanesi’nin bulunduğu 33 bin 245 metrekarelik araziye 200 yataklı yüksek güvenlikli psikiyatri kliniklerinin yapılacağı yönündeydi. Ancak bu gün öğreniyoruz ki; 2012 yılında Kamu Özel Ortaklığı çerçevesinde proje Saray’ı yapan Rönesans Medikal firmaya verilmiş’’ dedi.

‘Birlikte mücadele edeceğiz'

Dönüşüm adı altında ciddi bir rant, talan ve yağma yapıldığını belirten Melda Onur, ''Özelleştirme ile birlikte, bir dönem çıkan yasaların bugün nasıl boğazımıza yapıştığını görüyoruz. Bakırköy’ün de Çapa ve Cerrahpaşa ile birlikte ele alınması gerekiyor. Yarın dozerler araziye girerse hepimiz onların karşısında olacağız. Hep birlikte mücadele edeceğiz’’ dedi.

‘Kaldığımız yerden devam'

Mimarlar Odası’ndan Mücella Yapıcı ise, ''Şimdi bu noktada ne yapılacağını biz hepberaber bulduk ve yaptık. Neyi yapamıyoruz ama? Birlikte davranmayı, birlikte düşünmeyi, farklılıklarımıza rağmen birlikte olmayı başardık bunu yaptık ama birden bire dağıldık. Bu meseleler eskiden beri konuşuluyor. Ama çok şükür ki Gezi oldu ve bunların politik olduğu, birlikte hareket etmemiz gerektiği ortaya çıktı. Nerede kalmışsak oradan devam etmemiz gerekiyor. Bakırköy için de bir arada mücadele etmeliyiz. Ben Bakırköy’ün çapa ve Cerrahpaşa ile birlikte yeni bir Gezi olduğunu düşünüyorum’’ ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/akil-hastanesi-talanina-hayir_140950.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • lütfen herşeyle herkesle uğraşın...ama hastalarla uğraşmayın...hastalara acıyın...sağlığa büyük yatırım yapın...ardından eğitime...gerisi dünya malı hepsi sizin olsun YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!