Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Semt Pazarının Üzerini Güneş Paneliyle Kapladı

Kayseri'nin Melikgazi İlçesi'nde yenilenen semt pazarının üzeri, güneş panelleriyle kaplandı. Semt pazarından, belediyenin tüm tesislerinin enerji ihtiyacının üçte biri karşılanacak.

yapı.com.tr
Semt Pazarının Üzerini Güneş Paneliyle Kapladı

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türkiye'nin resmi kurum tarafından yapılan en büyük çatı üstü güneş panelini kurduklarını söyledi. DHA'nın haberine göre, Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde bulunan Kapalı Semt Pazar Yeri'nin çatı katına kurulan güneş enerjisi santralinin toplam 3 bin panelden oluştuğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, bu güneş santralinden elde edilen enerjinin direkt olarak Kayseri Elektrik Şirketi'ne satıldığını kaydetti.

Güneş enerji santralinin 3 yılda kendini amorti edeceğini kaydeden Büyükkılıç, şöyle dedi: "Enerji tüketimini karşılamak için Türkiye'nin resmi kurum tarafından yapılan en büyük çatı üstü güneş paneli Melikgazi Belediyesince gerçekleştirilmiştir. Toplam 3 bin panelden oluşmaktadır. Yılda 900 bin kilovatsaat elektrik üretecek olup, tamamı Kayseri Elektrik şirketine verilecek ve belediyenin elektrik harcamasından mahsup edilecek. Güneş enerjisi santrali 3 yılda kendini amorti edecek olup, santral 10 Ocak 2016 tarihi itibari ile elektrik üretmeye başladı. Çevreci bir belediye anlayışıyla, yenilenebilir enerji konusunda hem destek vermek hem de örnek teşkil etmek için önemli bir yatırım."

http://www.yapi.com.tr/haberler/semt-pazarinin-uzerini-gunes-paneliyle-kapladi_142501.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!