Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Siyasetçiler ve Medyacılar Kentsel Dönüşüm Konuştu

Marmara Belediyeler Birliği ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğinde ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğiyle düzenlenen “Medya ve Halkla İlişkiler Boyutuyla Kentsel Dönüşüm Sempozyumu”nda medya kuruluşların ünlü isimleri ve belediye başkanları bir araya geldi.

Siyasetçiler ve Medyacılar Kentsel Dönüşüm Konuştu

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen sempozyumda basın mensupları ve belediye başkanları kentsel dönüşümün medya boyutunu tartıştılar. 3 oturumda gerçekleştirilen sempozyumda açılış konuşmasını Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe yaptı.

"Vatandaş İkna Edilmeli"

Açılış konuşmasında söz alan Recep Altepe, kentsel dönüşüm için vatandaşın ikna edilmesi gerektiğini vurguladı. Halkı örnek projelerle ikna etmek gerektiğini dile getiren Altepe, kentsel dönüşüm sürecinin sadece devlet tarafından gerçekleştirilemeyeceğini vurguladı.

"Medya Destek Bize Destek Olmalı"

Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar açılış konuşmasında halkı kentsel dönüşüme ikna etmek için medyanın desteğine ihtiyaç duyduklarının altını çizdi.

Türkiye nüfusunun 75 milyona çıktığını ve Marmara’ya göçlerin engellenemeyeceğini vurgulayan Bayraktar, şehrin etrafının yağ lekesi gibi sarıldığını ve şehrin gelişmesinin engellendiğini belirtti. Türkiye’nin en önemli meselesinin kentsel dönüşüm olduğunu söyleyen Bayraktar, bu anlamda özellikle medyadan destek beklediklerini ifade etti.

Afet yasasını çıkardıktan sonra yönetmeliğin istedikleri gibi olmadığını söyleyen Bayraktar, birkaç gün içinde daha kapsayıcı bir yönetmeliğin çıkacağını söyledi. Bayraktar, uygulamada eksiklikler olması halinde yasanın değişmesi gereceğini belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/siyasetciler-ve-medyacilar-kentsel-donusum-konustu_103411.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!