Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Taahhüt İşi Yapan Müteahhitler Zorda"

Bir dönem devletten ciddi şekilde taahhüt işi alan Oflaz Şirketler Grubu, taahhüt işlerini azaltıp bu alandan çıkmayı planlıyor. Grup, konut yatırımlarına ağırlık verecek.

yapi.com.tr
"Taahhüt İşi Yapan Müteahhitler Zorda"

Dünya Gazetesi'nden Leyla İlhan'ın haberine göre, Bir dönem İstanbul’da devletten ciddi şekilde taahhüt işi alan Oflaz Şirketler Grubu, demir, çimento, beton gibi ana kalemlerde fiyat farkının ödenmemesi nedeniyle, taahhüt işinden çıkma kararı aldı. 10 yıl öncesinde işlerinin yüzde 80’e yakınının kamuya yaptıkları taahhüt işlerinden oluştuğunu söyleyen Oflaz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Oflaz (üstte), “Halen işlerimizin yarısı taahhüt, yarısı konut. Artık bu işi yüzde 60 konut, yüzde 40 taahhüt şeklinde yapmak istiyoruz. Çünkü elimizde taahhüt işi için ciddi makine parkı bulunuyor. O yüzden bir süre daha bu işte olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Fiyat farkı yerine TEFE TÜFE uygulaması getirildi

“Eskiden beton-çimento, demir, kereste, sınayi ürünleri ve işçilik olmak üzere 5 ana alanda fiyat farkı verilirdi. Ancak son yıllarda bu fiyat verilmez oldu. TEFE ve TÜFE’ye göre fiyat ayarlaması yapılınca ekmek fiyatı soğan fiyatı hepsi birbirine karıştı. “Biz bir projeyi aldığımızda demirin ton fiyatı 850’liraydı. Ancak fiyatlar yükselince demiri 1750 liradan almak durumunda kaldık” diyen Oflaz, TOKİ’nin aradaki fiyat farkını ödemek yerine TEFE ve TÜ- FE’ye ödeme yaptığını kaydederek, en son katıldıkları TOKİ ihalelerinde verdikleri fiyatın tavan kaldığını anlattı. “İhalede en alttaki firmayla aramızda yüzde 150 fiyat farkı oluştu” diyen Oflaz, “Bu nedenle devletle taahhüt işi yapıyorum ancak sapasağlam ayaktayım diyen yok. Yüzde 85’inin durumunun iyi olduğunu düşünmüyorum” açıklamasını yaptı.

Muzaffer Oflaz, halen devam eden taahhüt işleri arasında 60 kilometrelik Muğla-Denizli yolu, Bodrum’un içme suyu şebekesinin tamamını yenilenmesi ile İstanbul’da Sultangazi Belediyesi’nin alt yapı işlerinin bulunduğunu söyledi.

İstanbul’daki peyzaj işlerinin neredeyse yüzde 50’sini Oflaz Şirketler Grubu’nun yaptığını dile getiren Muzaffer Oflaz, Abraham Korusu, Emirgan Korusu, Fethi Paşa Korusu’nun içinde olduğu alanların peyzajının yine kendilerinin yaptıklarını belirtti. Yeşilköy Florya arasındaki sahil bandı ile Kalamış rıhtımı dahil Tuzla’ya kadar olan bandı da yaptıklarını anlatan Oflaz, Bağdat Caddesi’ni Kızıltoprak’tan Tuzla’ya kadar yaptıklarını söyledi.

Karne uygulaması kaldırılınca bir gecede müteahhit oldular

Eskiden müteahhitlerin sınıfl andırıldığını özellikle yıllarca çalışıp A grubu karne sahibi olanların her işe girebildiğini dile getiren Muzaffer Oflaz, ancak Bayındırlık Bakanlığı’nın bizzat kendisinin imzalayarak verdiği karnelerin 10 yıl önce uygulamadan kaldırılarak yerine iş bitirme uygulamasının getirildiğini kaydetti. İhalelerin bugün iş bitirme uygulamasına göre yapıldığını aktaran Oflaz, “Bizim yıllarca çalışıp sahip olduğumuz karneler geçersiz hale geldi. Yani akşam karar verip sabah müteahhit olma dönemi başladı” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/taahhut-isi-yapan-muteahhitler-zorda_127635.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!