Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarihi Kiliseye Komşudan Destek Sözü

Bodrum’da restorasyon çalışmaları süren 400 yıllık tarihi geçmişe sahip Rum-Otodoks Kilisesi’ne, komşu Yunanistan’ın İstanköy Adası’ndan destek sözü geldi. İstanköy Müslüman Derneği Başkanı Niyazi Payzanoğlu ve beraberindeki heyet, kilisenin bir an önce ibadete açılması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu bildirdi.

yapi.com.tr
Tarihi Kiliseye Komşudan Destek Sözü

DHA'nın haberine göre, İstanköy Müslüman Derneği Başkanı Niyazi Payzanoğlu beraberindeki kültür ve turizm heyeti ile Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti. Yunanistan’ın İstanköy Adası’ndan gelen konuk heyet, Başkan Kocadon’dan, Muğla’nın büyükşehir olmasıyla mahalleye dönüştürülen, Bodrum’un Kadıkalesi Köyü’ndeki 400 yıllık tarihi geçmişe sahip Rum-Ortodoks Kilisesi’ndeki restorasyon çalışmaları hakkında ve sonrasında ne amaçla kullanılacağı konusunda bilgi aldı. Yunan heyet, kilisenin restorasyonu ve ibadete açılması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ve maddi destekte bulanabileceklerini de belirtti.

Bu konuda kendilerinin de aynı düşüncede olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Kocadon, "Tarihi kiliseye yaz aylarında İstanköy (Kos), Kilimli (Kalimnos), Leros ve Patnos adalarında yaşayanlar sık sık ziyarete geliyor. Ancak sadece Bodrum’daki kilisenin kültür turizmine kazandırılması ibadete açılması önemli değil. İstanköy ve Rodos’ta birçok tarihi eser, cami ve benzeri Osmanlı ibadethaneleri atıl vaziyette duruyor. Karşılıklı olarak bunların onarılması ibadete açılmasının her iki ülke insanının yararına olacağına inanıyoruz. Bu tür girişimler ikili ilişkilerimizi daha da geliştirecek, iki ülke halkının dahada kaynaşmasını sağlayacak. Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Bodrum’da böyle bir kilisenin kültür turizmine kazandırılması çok önemli" dedi.

Konuk heyet ziyaretin ardından restorasyonu süren kiliseye geçip, çalışmaları yerinde izledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-kiliseye-komsudan-destek-sozu_125935.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!